Seiska: Jessica Ruokolan pahoinpitely jatkuu hovissa - syyttäjä vertaa tapausta amerikkalaisiin sarjoihin

Entisen Miss Helsingin Jessica Ruokolan pahoinpitelyn käsittely jatkuu Helsingin hovioikeudessa lähiaikoina, uutisoi Seiska. Ruokolan mies pahoinpiteli hänet kruunajaisviikonloppuaan Helsingissä tammikuussa ja sai teosta viiden kuukauden ehdollisen tuomion.

Sekä tuomittu avopuoliso että syyttäjä valittavat käräjäoikeuden toukokuun tuomiosta. Kiharakunnansyyttäjä Perttu Könen kertoo Seiskalle vaativansa miehelle tuomiota törkeästä pahoinpitelystä.

Könöstä kaihertaa se, että koska Ruokola ei halunnut tulla rikoksesta kuulluksi, niin oikeus käytännössä vaiensi jutun kolme avaintodistajaa.

– Sitä on mahdotonta hyväksyä. Käräjäoikeus sekoitti läheisomaissuojaan kuuluvan oikeuden olla todistamatta ja hyödyntämiskiellon. Kyllähän jossain amerikkalaisissa sarjoissa kuulopuhetodistelulle huudetaan vastalauseita, mutta sellainen ei Suomessa päde. Tiedon lähde ei voi päättää, ketä todistajia kuullaan, Könönen selvittää Seiskalle.

Jessica Ruokolalta otettiin lopulta pois Miss Helsingin Kruunu ja se siirrettiin savolaislähtöiselle Hannaleena Laaksamolle.