Suomalainen supersankarielokuva teatteriin syksyllä: "Loppusuora lähellä"

Suomalainen supersankarielokuva Rendel saa ensi-iltansa syyskuun 22 päivänä. Elokuvan jälkituotanto on loppusuoralla ja ensi-iltapäivä on nyt vahvistettu.

– Tämä on ollut pitkä ja opettavainen vuosi Rendelin parissa. Vaikea uskoa vieläkään, että elokuva esitetään pian yleisölle. Tässä on joutunut niin moni ihminen venymään ja antamaan kaikkensa elokuvan eteen. Onneksi loppusuora on näin lähellä, kertoo ohjaaja Jesse Haaja tiedotteessa.

Rendel on varkautelaislähtöisen Haajan luoma sarjakuvahahmo, joka elää synkässä tulevaisuuden Suomessa.

Tällä hetkellä elokuvantekijät valmistautuvat Cannesin elokuvajuhlille, jossa elokuvasta järjestetään näytös kansainvälisille ostajille. Elokuvan myyntiyhtiönä toimii kanadalainen Raven Banner Entertainment. Cannesin Marché du Film -tapahtuman jälkeen elokuva aloittaa festivaalikierroksensa.

– Yhteydenottoja on tullut paljon varsinkin Aasian maista. Aktiivisimpia neuvotteluita käydään parhaillaan muun muassa Kiinan ja Japanin markkinoista, joten Rendel on selkeästi vedonnut aasialaiseen yleisöön. Odotamme mielenkiinnolla, kuinka laajalle Rendel leviää, tuottaja Miika J. Norvanto kommentoi.

Elokuvan teasertraileria on katsottu jo yli kymmenen miljoonaa kertaa. Syksyllä julkaistaan myös Helena Wariksen kirjoittama Rendel-kirja, jonka kustantaa Like.

Rendeliä esittää Kris Gummerus. Elokuvan muissa rooleissa nähdään muun muassa Rami Rusinen, Renne Korppila, Matti Onnismaa ja Alina Tomnikov.

Uusimmat

Viihde

21.09.2017 Sutkaus

Kätfish tekee naistennarrausrokkia läpällä tosissaan: "Ketä nää äijät on"

20.09.2017 Sutkaus

IS: Jari Sillanpään kiertueen lipunmyynti käy kuumana

19.09.2017 Sutkaus

Hyvänteossa: Antero Korhonen virkistyi – vaikka sitten väkisin

18.09.2017 Sutkaus

17.09.2017 Sutkaus

Rahastajia oli busseissa vielä 1970-luvulla

16.09.2017 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa Savon Sanomien uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.