Katsot Savon Sanomien arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 31.10.2009 20:39

Katso lisää kuvia kuvasarjoista!

Kuopion Nuorisokuoro on Suomen paras

Kuopion Nuorisokuoro on Suomen paras kuoro -kilpailun voittaja. Tuskin kukaan pystyi esittämään olevansa varma lopullisesta tuloksesta ennen kuin ohjelmaa juontanut Timo Koivusalo kuulutti: Suomen paras kuoro on Kuopion Nuorisokuoro!

Ylen lähetyksestä tuli erittäin jännittävä. Tästä huolehtivat kuorojen lisäksi vakiotuomarit Seppo Murto ja Tomi Metsäketo sekä vieraileva tuomari Tarja Turunen. He suitsuttivat molempia kuoroja vuoron perään täysin rinnoin. Turunen jopa piti lähetystä ja kuorolaisia historiallisena.

- Te molemmat kuorot hehkutte. Olen ihan innoissani, Turunen tunnelmoi.

Metsäketo vaati seksiä helsinkiläisiltä

Metsäketo oli kuitenkin vielä avauskierroksen jälkeen kriittinen. Hän vaati Philomelalta lisää seksiä, eikä ollut täysin tyytyväinen kuopiolaisten englanninkieliseen esitykseen.

- Kuorolaulu on muutakin kuin laulamista, hän muistutti Kuopion Nuorisokuoroa.

- Aivan ihana esitys. Kiittelen kovasti, suitsutti Turunen.

Kuopion Nuorisokuoro otti kuitenkin pienoisen niskalenkin helsinkiläisestä Philomelasta jo ensimmäisen kierroksen jälkeen. Metsäketo ja Turunen olivat kuopiolaisten puolella, mutta Murto valitsi pitkän harkinnan jälkeen mielikuorokseen Philomelan.

Molempia kuoroja hehkutettiin ohjelman edetessä niin valtaisasti, että katsojallakin lienee ollut purtavaa valita suosikkiaan. Lopulta Tarja Turunen luovutti pokaalin kuopiolaisille, ja juhla oli valmis.

Kaksi erilaista kuoroa

Vastakkain oli kaksi hyvin erilaista ryhmää: kansainvälistäkin mainetta niittänyt Philomela ja 15-21-vuotiaista laulajista koostuva Kuopion Nuorisokuoro.

Hyvin erilainen on myös kuorojen taival finaaliin. Philomela on ollut kisan alkuajan erityisesti tuomarien suosiossa, kun taas Kuopion Nuorisokuoro on kerännyt valtavasti kannatusta yleisöäänestyksissä.

Seuraava kuorokamppailu on luvassa televisiossa ensi keväänä, kun Nelosella nähdään Kuorosodan toinen tuotantokausi.

Tilaa savonsanomat.fi:n uutiskirje

Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Savon Sanomat Facebookissa Savon Sanomat Twitterissä