Katsot Savon Sanomien arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 25.01.2009 12:57

Näyttelijät kertovat kokemuksistaan

Salkkarihahmoja seurataan kotiovelle

Kaupassa ihmiset ovat tulleet juonenkäänteiden perusteella katsomaan mitä ostan ja kysymään, että eikö minun pitäisi olla laihdutuskuurilla. Usein puolisoani katsotaan kummeksuen ja ihmetellään, miksei hän ole Ulla. Tällaisia sattuu lähes päivittäin. Iäkkäämmät ihmiset tulevat moittimaan ja antamaan ohjeita, miten Sepon pitäisi käyttäytyä. Silloin täytyy vain sanoa, etten itse kirjoita sarjaa. Olemme joillekin kuin perheenjäseniä. He elävät juonenkäänteissä ilmeisen vahvasti mukana. Toisinaan ihmiset ovat hyvin ajattelemattomia ja kuvittelevat, että olen joku liikkuva pahvikuva. He puhuvat kuin en kuulisi heitä. Silloin tekisi mieleni sanoa, että olen ihan ihminen enkä mikään Seppo. Ikävintä on, kun tullaan kotiin. Kerran pikkupoika soitti ovikelloa hieman ennen puolta kahdeksaa illalla ja ihmetteli, eikö minulla ole jo kiire televisioon.

Näyttelijä Jarmo Koski, televisiossa Seppo Taalasmaa

Aikanaan Paula suhtautui hyvin nihkeästi lesbosuhteisiin, koska hänen tyttärensä osoittautui lesboksi. Olin lasteni kanssa liikkeellä, kun nuori nainen hyökkäsi kurkkuuni kiinni ja repi kauluksista. Hän sanoi, että sietäisin hävetä, kun minulla on noin järkyttävän ahdasmielinen suhtautuminen. Yritin kertoa, että nyt menevät asiat sekaisin ja ettei itselläni ole mitään heitä vastaan. Nainen vaati, etten sanoisi minulle kirjoitettuja repliikkejä televisiossa.

Näyttelijä Johanna Nurmimaa, televisiossa Paula Lepistö (ent. Sievinen)

Viime kesänä olin eteläsavolaisessa kaupassa. Laitoin tavaroita kassiin, kun mummo sanoi toiselle, että tuo poika on ihan Taalasmaan Karin näköinen. Yleensä saan kulkea melko rauhassa. Ehkä siinä auttaa, että Kari Taalasmaa on vähän pelottava kaveri. Turpaani en ole meinannut saada Karin takia kertaakaan. Päinvastoin, varsinkin miehet diggaavat siitä, ettei hän ole kauhean pehmo. Pidemmän päälle julkisuus on rasittavaa. Käyn kaupoissa silloin, kun tiedän, että siellä on vähän porukkaa. Kaduilla en katso ihmisiä silmiin.

Näyttelijä Tommi Taurula, televisiossa Kari Taalasmaa

>> Lisää Salkkarinäyttelijöiden kokemuksia sunnuntain Savon Sanomissa.

Tilaa savonsanomat.fi:n uutiskirje

Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Savon Sanomat Facebookissa Savon Sanomat Twitterissä