Katsot Savon Sanomien arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 30.09.2010 00:01

Dinojuna lähtee pian raiteelta kaksi

Uusi lastensarja Dinojuna (Dinosaur Train) on leikkisä kuvaus esihistoriallisesta maailmasta viidakkoineen ja laavaa valuvine tulivuorineen. Sarjassa opetellaan tunnistamaan eri dinosauruslajeja sekä vertailemaan niitä nykyajan eläimiin.

Sarjan joka jaksossa nähdään animoituja seikkailuja, joiden pääosassa on nuori, utelias ja hauska Tyrannosaurus rex nimeltään Kamu. Vastauksia etsitään Rouva Pteranodon eli Kamun äidin, Dinojunan konduktöörin sekä muiden dinosaurusystävien kanssa. Silloin kun Kamu ei tee kiehtovia matkoja Dinojunassa, jää aikaa leikille sisarusten, Tiinun, Säteen ja Tonin, kanssa.

Ensimmäisessä jaksossa Kamu pohtii, kasvavatko hänelle sarvet, kun hän tulee vanhaksi. Hän tiedustelee asiaa äidiltä, joka vie Kamun vierailuille Stygimolochien Laaksoon. Sarja on dubattu suomeksi.

Dinojuna TV2 klo 17.00

Etsivien loppu ei ole lastenohjelma Pitkäikäinen brittiläinen poliisisarja Yorkshiren etsivät (DalzielPascoe) on siirtynyt lauantai-illasta myöhäisempään torstai-iltaan. Miksi ihmeessä? Siksi, että vuorossa ovat sarjan viimeinen tuotantokausi ja viimeiset jaksot, jotka ovat tavallista rankempia. Siksi ohjelmatietoista löytyy ikäsuositus K15.

Äreän Andy Dalzielin (Warren Clarke) ja herrasmiesmäisen Peter Pascoen (Colin Buchanan) yhteistyö on kestänyt niin ylä- kuin alamäetkin, tosin välillä liitoksistaan nitisten. Illan jaksossa aviomies surmaa vaimonsa ja katoaa. Vainajan tytär epäilee, että isä olisi ollut veriteon aikana hypnoosissa. Sarjan viimeinen jakso nähdään viikon päästä 7.10.

Yorkshiren etsivät TV1 klo 21.50

Presidentti ei tuntenut isäänsä Mikko Kuustosen vetämä suosittu keskusteluohjelma Mansikkapaikka on saanut kovan luokan vieraan. Tänä iltana Kuustoselle avautuu itse rouva tasavallan presidentti Tarja Halonen.

Koska kyse on Mansikkapaikasta eikä Ajankohtaisesta Kakkosesta, aiheena ei ole politiikka, vaan henkilökohtaiset asiat. Halonen kertoo muun muassa lapsuudestaan Helsingin Kalliossa. Julkisuudessa on jo siteerattu Halosen puheita olemattomasta suhteestaan biologiseen isäänsä.

Halonen myöntää, että elämä ei ole aina reilua, mutta painottaa sitä, että se ei ole mikään syy antaa periksi ja kyynistyä.

Mansikkapaikka TV2 klo 21.00

Vappu katsoo kulissien taakse Kalliista tv-formaatista pitää kaupallisen kanavan saada irti mahdollisimman paljon ohjelmatunteja, eli mainoskatkon paikkoja, eli rahaa. Sub ja Big Brother on ilmiöstä kamalin esimerkki. Tanssii tähtien kanssa toimii kuitenkin hieman tyylikkäämmin, eikä sentään yritä tehdä asiaa tikkuun tarttuneesta tikusta. Tanssii tähtien kanssa avaa kulissinsa tv-katsojille ohjelmassa Vappu tähtien kanssa.

Vappu tähtien kanssa on kahdesti viikossa nähtävä talkshow. Tuntojaan saapuvat purkamaan ainakin kilpailusta pudonneet parit mutta myös muut tanssin asiantuntijat. Keskustelun lisäksi tarjolla on kuvaa studiolta ja harjoitussalista sekä vinkkejä varsinaisen tanssikisan tulevista tapahtumista.

Vappu tähtien kanssa MTV3 klo 20.30

Tilaa savonsanomat.fi:n uutiskirje

Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Savon Sanomat Facebookissa Savon Sanomat Twitterissä