Katsot Savon Sanomien arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 20.09.2012 19:27

Tv-arviot 21.9.2012

SHOW

MTV3 klo 20.05

Koska uusi viihteellinen keskusteluohjelma SHOW on suora lähetys, palaamme sen onnistumiseen myöhemmin. Itse asiassa SHOW ei ole sarjan oikea nimi. Nimestä käydään kisa. Nimi ratkaistaan yleisöäänestyksen perusteella, ja voittaja julkistetaan illan ohjelmassa. Olenko ainoa, jota nimi ei voisi vähempää kiinnostaa? Paitsi silloin, jos se on tyyliä Hitler on kingi tai Scarlett Johansson nakuna.

MTV3:n tiedotteiden ansiosta tiedetään seuraavat faktat. Kyseessä on Mikko Leppilammen ja Heikki Paasosen vetämä hyväntuulinen talk show. ”Jokainen jakso on täynnä kiinnostavia vieraita ja runsaasti yllätyksiä.” Parempi sitten todella olla.

Ensimmäisessä jaksossa jututetaan ainakin Vesa-Matti Loiria. Artistivieraana esiintyy Robin.

 

Paronitar Laura

TV1 klo 22.55

Uusintana nähtävä neliosainen italialaissarja Paronitar Laura (Baronessa di Carini) sijoittuu 1860-luvun Sisiliaan. Laura on viettänyt nuoruutensa luostarissa, mutta nyt neidon isä on luvannut kauniin tyttärensä vaimoksi Carinin paronille velkojensa maksuksi. Mies on ilkeäluonteinen, ja vaikka hänellä on rakastajatar, hän haluaa nuoren ja viattoman vaimon.

Oudon todentuntuiset näyt ovat jo kauan vaivanneet Lauraa. Nähdessään paronin linnan vieressä vanhan rauniolinnan, jossa sanotaan kummittelevan, nuori Laura toteaa tuntevansa paikan entuudestaan. Juuri tuohon rauniolinnaan sijoittuvat hänen oudot ja pelottavat näkynsä. Laura uneksii yhä uudestaan nuoren paronittaren julmasta murhasta, jonka kerrotaan tapahtuneen yli 300 vuotta ennen hänen aikaansa.

Lauraa esittää Vittoria Puccini, joka muistetaan myös Ihanan Elisan nimiroolista.

 

Kova laki: Erikoisyksikkö

TV2 klo 22.05

Yksi tv-aikakausi päättyi viikko sitten, kun rikossarjasta Kova laki (Law and Order) nähtiin viimeinen jakso. 20 esityskauteen ei ole kovin moni tv-sarja yltänyt. Myös tasaisen hyvänä pysynyt laatu oli melkoinen saavutus.

Tänä iltana perusmallin Kovan lain korvaa Kova laki: Erikoisyksikkö (Law ja Order: Special Victims Unit), josta nähdään kahdeksannen kauden uusia jaksoja. Ihan heti katsottava ei lopu, sillä Yhdysvalloissa alkaa ensi keskiviikkona 14. esityskausi.

Erikoisyksikkö kertoo New Yorkin poliisin seksuaalirikoksiin erikoistuneesta ryhmästä. Etsivä Elliot Stabler (Christopher Meloni) on työssään nähnyt ja kokenut kaiken mahdollisen. Kova laki keskittyy rikoksiin ja niiden selvittelyyn, joten päähenkilöistä emme saa tietää juuri mitään henkilökohtaista. Siksi Kova laki -näyttelijät ovat vuosien varrella vaihtuneet monta kertaa ilman, että sarja itse olisi muuttunut mitenkään.

 

Hulluuden historia

Yle Teema klo 21.00

Neliosainen kotimainen dokumenttisarja Hulluuden historia nähdään uusintana. Sarjan toimittajat Tommi Hakko ja Riika Nikkarinen saivat aiemmin tässä kuussa valtion tiedonjulkistamispalkinnon.

Neliosainen historiasarja suomalaisen psykiatrian vaiheista vie katsojan vaikeiden kysymysten äärelle. Mitä olivat nykyään julmilta vaikuttavien hoitojen taustat, ja kuinka ne aikoinaan otettiin käyttöön?

Tarinassa kuljetaan hysteriasta psykokirurgiaan ja eristämisestä avohoitoon sekä pohditaan muun muassa luovuuden ja hulluuden liittoa sekä eri aikojen sairauksia, jopa trendejä. Historiaan johdattelevat entiset psykiatrit, hoitajat, kirurgit ja omaiset sekä itse potilaat.

Tilaa savonsanomat.fi:n uutiskirje

Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Savon Sanomat Facebookissa Savon Sanomat Twitterissä