Katsot Savon Sanomien arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 16.06.2013 14:39

Tv-ohjelmat ja -elokuvat

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Miss FBI – aseistettu ja ihana

Sub klo 21.00–23.20

Miss Kovis oli onnistunut komedia ja kohtalainen menestys, joten sille piti tehdä jatko-osa. Nyt homma ei toimi läheskään yhtä hyvin. Agentti Gracie Hart (Sandra Bullock) on pistetty FBI:n pr-hommiin, mikä ei toiminnan naista miellytä. Kun hänen missiystävänsä (Heather Burns) ja missikisaisäntä (William Shatner) kidnapataan, Hart uhmaa pomojaan ja ryhtyy tositoimiin.

Beverly Hills kyttä III

Nelonen klo 21.00–23.10

Jotkut ne eivät vaan osaa lopettaa ajoissa. Beverly Hills kyttä III (1994) ei viitsi paljoa yrittää. Poliisi Alex Foley (Eddie Murphy) etsii esimiehensä ampujaa ja päätyy pistämään kalifornialaisen huvipuiston päreiksi. Kollega ja ystävä Billy Rosewood (Judge Reinhold) on yhä kuvioissa mukana. Jos katsotte tarkkaan, löydätte pikkurooleista kuuluisia elokuvaihmisiä kuten John Singletonin, Barbet Schroederin, Arthur Hillerin, Ray Harryhousenin, Joe Danten ja George Lucasin.

Kulkurin tyttö

TV1 klo 13.00–14.10

Eletään 1860-lukua Hämeessä. Metsänvartija Tohko (Kaarlo Halttunen) haluaa torppari Luhtalan (Eero Leväluoma) maat, joten Tohko järjestää Luhtalalle häädön. Helsinkiläiset ylioppilaat Lauri (Heikki Heino) ja Jeremias (Veikko Tyrväinen) ilmaantuvat paikkakunnalle, ja toinen heistä ihastuu Huhtalan tyttäreen Marjaan (Tea Ista). Ansa Ikonen esittää kaunista paronitarta. Komediassa Kulkurin tyttö (1952) on ohjaaja Valentin Vaalan välityön makua.

That Thing You Do

Fox klo 21.55–00.00

Parhaat urheiluelokuvat eivät kerro urheilusta ja parhaat musiikkielokuvat eivät kerro musiikista, vaan ihmisistä. Tom Hanksin esikoisohjaus, mukavan harmiton draamakomedia That Thing You Do (2003) sijoittuu 1960-luvulle ja kertoo yhden hitin bändistä. Elokuvan uskottavuudelle tekee hyvää se, että biisi That Thing You Do todella kuulostaa 1960-luvun hitiltä.

Hurjapäät 4

TV5 klo 21.00–23.00

Mitä pidemmälle Hurjapäät-elokuvasarja etenee, sitä suuruudenhullummaksi ja järjettömämmäksi homma menee. Tämä ei ollut moite. Dom Toretto (Vin Diesel) ja Brian O’Conner (Paul Walker) tapaavat jälleen toisensa. Riitaisat miehet ryhtyvät yhteistyöhön napatakseen kiinni suurta rikollisliigaa johtavan huumekuninkaan. Hurjapäät 4 (Fast & Furious, 2009) buuttaa sarjan onnistuneesti. Varsinkin ensimmäiset 20 minuuttia ovat melkoista haipakkaa.

Dokumenttiprojekti: Mestari ja poika

TV1 klo 21.30

Palkittu dokumentaristi Jennifer Fox seurasi yli 20 vuoden ajan perhettä, jota velvoittaa perinne ja usko jälleensyntymiseen. Arvostetun opettajan esikoinen Yeshi todettiin jo varhain setänsä, kunnioitetun hengellisen johtajan, reinkarnaatioksi. Mutta poika halusi elää tavallista elämää Italiassa. Häntä ei kiinnostanut muuttaa Tiibetiin ja ruveta opettajaksi.

Jälleensyntymiskokeiden jälkeen Yeshi suhtautuu asiaan yhä epäillen, mutta lopulta hän tuntee kuitenkin olevansa vastuussa uhanalaisen tiibetiläisen kulttuurin säilyttämisestä. Ainutlaatuinen dokumentti seuraa Yeshin sisäistä kamppailua ja sopeutumista sukunsa toiveisiin sekä kertoo hänen isänsä tarinan.

Kohtalokkaat kaunottaret

TV5 klo 23.00

Sarjauutuus Kohtalokkaat kaunottaret (Femme Fatales) herätti uteliaisuuteni TV5:n kuvauksen vuoksi. ”Jännittävässä uutuussarjassa nähdään erillisiä tarinoita Tarantinon hengessä.” Tarantinolla minulle voi myydä mitä tahansa.

Tarantinolla ei tosin ole sarjan kanssa yhtään mitään tekemistä. Kohtalokkaat kaunottaret kuitenkin ammentaa samasta lähteestä kuin Ison Q:n Pulp Fiction sekä lisäksi sarjakuvista, noir-elokuvista ja pehmopornosta.

Puolituntisissa itsenäisissä tarinoissa tavataan naisia, jotka ovat kauniita, seksikkäitä ja vaarallisia. Tarinoita yhdistää avonaisiin kaula-aukkoihin mieltynyt kertoja Lilith (Tanit Phoenix).

Aloitusjaksossa kuuluisa filmitähti joutuu vankilaan. Tiedän mitä mietitte, ja voin kertoa, että tissejä ja lesboilua on tosiaankin luvassa.

Juhannusjuna 2012

Yle Teema klo 20.00

Viime vuonna Teemalla nähtiin suorana lähetyksenä juhannusjunan 13 tuntia kestänyt matka. Reissu alkoi Helsingistä ja jatkui siitä Pohjanmaan kautta napapiirille. Junaemäntänä toimi Ella Kanninen, ja matkustajia ravintolavaunussa viihdytti Iiro Rantala. Nyt tuo reissu nähdään uudelleen kymmeneen jaksoon pätkittynä sarjana.

Juhannusjuna 2012 ei mennyt oikein putkeen. Ilmakuvia etenevästä junasta nähtiin kyllästymiseen asti. Esitykset pysähtymispaikoilla olivat amatöörimäisiä. Mukaan saatiin mahtumaan kaikki mahdolliset perinteiset Suomen kesä ja juhannuskliseet. Haluaisin uskoa, että suomalaisuus on muutakin kuin vain kokoelma kliseitä.

True Blood

C More Series klo 21.00

HBO:n menestyssarjan True Blood kuudennen kauden aloitusjakso nähtiin eilen USA:ssa, ja maksukanava C More tulee vain vuorokauden perässä. True Bloodin uudet jaksot löytyvät tietenkin myös nettipalvelu HBO Nordicista.

Spoilereissa ei olisi järkeä, mutta paljastettakoon kuitenkin yksi mielenkiintoinen tarinallinen lisä. Bon Tempsin pikkukaupungissa syntyy neljä ihmiskeijukaista.

Tilaa savonsanomat.fi:n uutiskirje

Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Savon Sanomat Facebookissa Savon Sanomat Twitterissä