Olut

RPS:n toimitusjohtaja Samuli Huuhtanen (vas.) ja hallituksen puheenjohtaja Janne Seppälä panimon tiloissa heinäkuussa 2017.

Kuopiolainen pienpanimo aloittaa yhteistyön Veikkausliigan kanssa

Keskustan kansanedustajat kannustavat juomaan olutta maatalouden tukemiseksi

Iso-Kallan Groteski on ollut viime päivät olut-Suomen puhutuin juttu. Jatkossa sitä tehdään Marko Pietikäisen takana näkyvissä säiliöissä Kuopion Siikarannassa.

Suomen paras olut -palkinto toi Iso-Kallan Panimolle hurjan kysyntäpiikin – samalla menossa on muutto isompiin tiloihin

Kun Marko Pietikäinen perusti Iso-Kallan Panimoa Pielavedelle, käytössä oli kuvassa vasemmalla oleva 200 litran säiliö. Nykyään pikkusäiliöllä keitetään yhtiössä enää vettä.

Pielaveden pikkukylältä palkituksi oluttaloksi – Iso-Kallan Panimo kasvoi odotettua nopeammin

Iso-Kallan Panimon hallituksen puheenjohtaja ja yksi omistajista Marko Pietikäinen työn touhussa vuonna 2018.

Kuopiolaisen panimon olut palkittiin Suomen parhaana oluena ylivoimaisesti – Kuopioon myös kolme muuta palkintoa

Lotta Tirronen (vas.) ja Tuija Mikkonen kävivät tapahtumassa ensimmäistä kertaa.

Skål! – Suuret oluet, Pienet panimot täyttää viikonloppuna Kuopion sataman oluilla

Siinäpä niitä.

Kuopion RPS hätkähti superpanimon käsikaljoista: Periaatteessa hyvin imartelevaa, mutta...

Asiantuntijoiden mukaan kotioluen valmistuksen tulevaisuus näyttää valoisalta.

Kotiolutbuumi jyllää Suomessa – "Yhteisöllisyys on se juttu"

Micke Forsström tutkailee vastavalmistuneen red ale -oluen ulkonäköä kotipanimossaan. Varasto on pullollaan hänen perheensä sekalaista tavaraa.

Micke Forsström pyörittää kotipanimoa varastossa – "Vaimo kyllä ymmärtää harrastustani"

Olutta voi hyvin käyttää marinadeihin, kastikkeisiin tai mausteena pataruokiin.

Näin eri oluilla voi maustaa ruokia

Panimotyöntekijä James Horrocks kehuu kellertävän hapanoluen makua kiinnostavaksi.

Brittiä kiinnostaa kantaa vastuuta myös tuopissa – Pitkään makunsa takia parjattu hapanolut on tekemässä paluun

Brewcatsien Linda Silvonen (vas.) ja Laura Weckström sekä Lumi Brewingin Greta Mäkinen.

Naistenpäivän olut porisee kuopiolaisessa pienpanimossa – Nämä naiset tavoittelevat nyt Suomeen omaa olutjärjestöä

Historian viimeinen ruskeaan klassikkopulloon pullotettu olut päätyy näyttelyvitriiniin. ”Sitä tuskin avataan koskaan”, tuotantojohtaja Lauri Multanen sanoo.

Olvin viimeinen ruskea klassikkopullo sisältää tuplapukkia – Olutta pakataan jatkossa vain kertakäyttöisiin lasipulloihin

Kaupoissa on saatu myydä vuoden alusta lähtien nelosolutta ja sekoitusteitse valmistettuja mietoja alkoholijuomia.

Panimoliitto: Olutmyynti pieneni tänä vuonna, mutta vahvojen oluiden osuus myynnistä yli kaksinkertaistui

EM-yleisurheilussa kisaolut maksaa viisi euroa

Kuopiolaispanimo neuvoo Trumpia ja Putinia etiketissä – "Auttava käsi maailmanrauhalle"

Olutta alettiin juoda Pohjoismaissa jo ennen viikinkiretkiä.

Arkeologit löysivät mallastamisessa käytetyn uunin – olutta onkin juotu Pohjoismaissa jo ennen viikinkien ryöstöretkiä

Savonlinnalaisen Waahto Breweryn tuotantopäällikkö Jari Kouvalainen kertoo, että pienen panimon tuotteet ovat löytäneet tiensä hyvin kauppoihin.

Pienpanimot esittelevät tuotteitaan satamassa –  Juomat ovat löytäneet tiensä myös kauppoihin

Stella Artois -oluen lasipulloja vedetään takaisin mahdollisten lasinsirujen vuoksi

Vaalea lager on varsinkin suomalaisnaisten suosikki.

Vaalea lager on suomalaisten kesäsuosikki

Ravintola Maljan toimitusjohtaja Janne Seppälä on idean takana.

Ravintola Maljan toimitusjohtaja rakentamassa uutta konseptia – ravintolat myös Baltiaan ja Ruotsiin

Olvi toivoo uudesta oluestaan hittiä kesän olutmarkkinoille.

Olvilta uusi olut – hiivaa pinnassa ja pohjassa