Ruoka ja juoma

Niin hyvää, mutta miksi siitä tulee niin kuumaa?

Tuttu tilanne: tomaatti kuumenee muuta ruokaa enemmän – miksi niin käy?

Ennen tarpeellista, nykyisin kivaa puuhaa. Lisäksi tässä on jo muutama joululahjakin valmiina.

Olutkin on säilönnän tulos – paras vilja säilyi juotavassa muodossa

Kello viiden tee ei sovi kiireisille. Silloin rauhoitutaan ja nautitaan.

Kello löi jo viisi – Iltapäivätee on herkkuhetki, joka tarjoaa myös silmänruokaa, katso reseptit

Unohda hetkeksi juusto ja makkara – Leivän päällä maistuvat nyt kasviksista tehdyt tahnat ja levitteet

Tapakset vievät matkalle minnepäin maailmaa tahansa.

Suomalaisia herkkuja ei kannata unohtaa tapaspöydästä – Ahvenet ja kantarellit sopivat suupaloihin erinomaisesti

Tutkimuksen mukaan mehujen ja muiden sokerijuomien runsas käyttö voi lisätä syöpäriskiä. Kuvituskuva.

Sokerijuomilla voi olla yhteys syöpään – Näin paljon lasillinen päivässä kasvattaa syöpäriskiä

Perttu Hyvärinen.

Huippuhiihtäjä: Irtokarkkien kimppuun on joskus päästävä vaikka seinän läpi

Cristian Cismaru

Kansainväliset vieraat ihastuivat mansikoiden erilaiseen makuun

Kansainvälinen matkailualan ammattilaisten ryhmä toimi Muuruveden matkapaketin pilottiryhmänä. Reissuun lähdettin Kuopion satamasta. Remes esitteli matkan aikana paitsi paikallisia viinejä myös maistatti raparperipiirakkaa. Herkkua ihastelemassa romanialaiset Cristian Cismaru, Cornelia Pota, Mihaela Gherghel, Ana Lazar ja Doris Bancio.

Muistitko, että Kuopio on Euroopan ruokakulttuurin pääkaupunki 2020? – Kaupunki saa ruokamaakunnan tunnustuksen ensimmäisenä Suomessa

Tiina Granö (vas.) ja Minna Martin etenivät ruokarastilta toiselle. Nyt vuorossa olivat Isä Camillon nokkospannukakku vuokukkkagremolata.

Satoa Goes Wild kävelytti villiruoalla herkuttelijoita Kuopion keskustassa

Virgin Passion Mojitossa maistuvat muun muassa passionhedelmä ja lime.

Holiton mocktail on trendi- ja laatutietoisen valinta – Ja makutuomarina voi käyttää vaikka lapsia

Lämpimät parsasalaatit vievät nälän.

Ihanan helpot parsasalaatit vievät nälän

Mämminäkkäri on pääsiäisen ehdoton yllättäjä.

Inhoatko mämmiä? Anna sille vielä yksi tilaisuus ja kokeile mämmimoussea tai -tiramisua

"Minä keksin taivaalle kuun." Kun lapsi saa itse oivaltaa, onnistumisen riemu on taattu.

Ruoalla saa leikkiä, kun niin sovitaan – hauskasti koristeltu leipä voi motivoida lasta syömään

Lentoyhtiöt panostavat ylellisyyteen.

Viini kruunaa aterian myös lennolla – näillä yhtiöillä on parhaat lentokoneviinit

Mikäli haluat saada sämpylöistä mahdollisimman muhkeat, on kohotusaika kaiken odotuksen arvoinen.

Nyt on H-hetki – Nämä hampurilaiset saavat sisäänsä täyteläisen kasvispihvin

Sushiravintolat pärjäsivät hyvin elintarvikevalvonnan tarkastuskierroksella.

Kuopiolaisravintoloiden sushit ovat hyvälaatuisia – tarkastuskierroksella löytyi vain muutama ongelma

Suomalaiset metsämarjat kiinnostavat saksalaisia kuluttajia. Health & Wellbeing Academyn vientijohtaja Riitta Okkonen esitteli yrityksen uuden brändin, Wellbeing 365 -sarjan marjajauheita.

Marjamehua ja vodkaa – suomalaista ruokaa esitellään Saksassa villin luonnon herkuilla

Kanakeiton maku pyöristyy kermalla tai ranskankermalla.

Unohda toviksi jauhelihakastike ja makaronilaatikko – ota näistä keittoresepteistä arkiruokakoppi!

Perinteisiä viinimaita ovat muun muassa Ranska, Italia, Espanja, Chile, Etelä-Afrikka ja Australia.

Uteliaan maistelijan viinimaat puskevat markkinoille – valikoimassa on yhä enemmän viinejä niin Englannista, Sloveniasta kuin Perusta

Joulupöytä on pysynyt varsin perinteisenä, eikä isoja muutoksia edes kaivata. Kinkku ja laatikot ovat suosituinta jouluruokaa.

Joulu ei maistu joululta ilman kinkkua – laatikot joulupöydän kakkosena

Vähän raaka-aineita, paljon kaulitsemista ja taittelua – Neljä erilaista torttutaikinan reseptiä

Kana ja hampurilaiset suomalaisten suosikkeja ravintoloissa – myös kokolihapihvit maistuvat

Vadelmakerroskakku tuo kesän maut keskelle talvisia juhlia.

Onko tässä upein itsenäisyyspäivän kakku? Poimi nopeat ja hitaat vinkit tämän päivän jälkkäreihin

Leivo herkut pakettiin – Makeat ja suolaiset keksit taipuvat tuliaisiksi

Viiliä, jogurttia, rahkaa itse – kohtuullisen helppoa mutta varaa aikaa

Haluatko hurmata glögi-illalla? Näillä resepteillä isket sekä vaalean että tumman glögin ystävien makuhermoon

Hans Välimäki hakee "kicksinsä" nykyään muualta kuin fine diningista

Kaikki syövät joka päivä – Rautalammin koululaiset maan parhaita kouluruuan syöjiä

Pastan muoto ja mitta määrittävät myös kastiketta - kokeile kolmea reseptiä

Miljoonamies Lontoon ravintolamaailmasta tuli Kuopion herkuille

Omena arvoonsa – loppukesän omenasadosta voi tehdä myös maistuvaa mehua

Oletko sinäkin unohtanut nauriin? Kokeile makuhermoa hivelevää reseptiä

Maut sekoittuvat Kuopiossa, kun kansainväliset suurmarkkinat valtaavat torin

EM-yleisurheilussa kisaolut maksaa viisi euroa

Aijai, mitä Italian-makuja – näin hallitset piadini ja gnocchit!

Eniten Michelin-tähtiä maailmassa nimiinsä haalinut huippukokki Joel Robuchon kuollut 73-vuotiaana

Yli 700 kiloa juustoja – Tällainen oli tunnelma Lapinlahden juustokarkeloissa

Helteet iskivät myös Tokmannin suklaisiin – pehmenneet herkut herkeävät alehintaan

Ravintolapomo kehuu alkoholiviranomaisten täyskäännöstä

Jäätelöyrittäjät hehkuttavat: "Tämä kesä on paras viiteen vuoteen"

Lignell & Piispanen hakee kasvua - brändilähettiläs Hong Kongista

Sarjasyömäri vangittiin petoksista epäiltynä – ei aio lopettaa "ilmaisia illallisia"

Olvi osti enemmistön helsinkiläisestä tislaamosta – valikoimassa myös väkeviä juomia

Näin piknik-astiat eivät lähde tuulen mukaan – hyödynnä jopa kiuaskivet

Hölskykurkut - ihan hepreaa vai tärkeä makumuisto?

Kyllä makkarasta fiiniäkin saa! Kokeile ensi alkuun vartaita

Näin ahven tapetaan ja näin se valmistetaan ruuaksi

Tiesitkö, että kaneliässä oli merkki, että vaietusta aiheesta sai puhua? Lue tarinat juhlatarjoilujen takaa!

Pohjoissavolaista ruokakulttuurin ilosanomaa tehokkaammin maailmalle

Vappuvieraat kutsuttu - mitä laitetaan? Tässä pelastusmenu!

Täytekakkujen uudet tuulet – hapankorppua ja yrttejä makuina

Näky, joka pysäytti leukaluun liikkeen – Herkutellaan viinillä ja hyönteisillä

Sokeria, ylipainoa, kalanmaksaöljyä ja elinikää – islantilaisten ruokavalio täyttyy ristiriidoista

Minna Canth on tapetilla nyt - tee Minnan kakkua

Kardemummako vain pullamauste? Hurmaannu näistä käyttötavoista!

Monipuolisuuden kanssa pitää olla tarkkana

Tiina Pitkänen eli pitkään yksin vegaanikuplassa: "Eihän Kuopiossa ollut silloin edes tofua"

Glögi ja punaviini uusiokäyttöön: näin joulujuomiin saa vaihtelua

Kalakukko pääsi elävän perinnön kansalliseen luetteloon

Palvaajilla edessä tärkeät viikot - "jos jouluna ei onnistu, voi menettää maineensa"

Lasten mansikkajuomaa vedetään myynnistä, käyminen saattaa rikkoa lasipullot

Tiesitkö, että kakkupohja pitää pudottaa?

Lähiruoka lisääntyy julkisissa keittiöissä, koulujen tarjonnassa vielä suuria eroja

Erityisruokavaliot yleistyneet - kuopiolainen Emmi saa sairauteensa apua ruokavaliosta

Kuopiolaismiehen tilaamasta pizzasta löytyi puhelin

Mitä paksumpi, sen parempi - Vinkit paistinpannun hankintaan

Junnukokki Otto Leskinen hemmottelee perhettään - Video mysteerilaatikkohaasteesta

Savolainen juusto palkittiin Viini ja Ruoka -messuilla

Kuopiolaisgrillin jättiannoksen suosio räjähti käsiin: "Eihän annoksen koossa ole mitään järkeä"

IS: Tällainen ero on Mäkkärin ja Hesen isoilla ja normaalikokoisilla ranskalaisilla

Ruoka Suomessa reilusti halvempaa nyt kuin 80-luvulla - reaalihinnoissa laskua 25 prosenttia

Tänään on koulumaidon juhlapäivä - "Tärkeä osa ruokavaliota varsinkin lapsilla"

Villiinny tästä - tuunattu makaronilaatikko

Savossakin osallistutaan maailmanennätystempaukseen, johon "kuin hullu puurosta" -lause sopii täydellisesti

SATOA-festivaali käynnisti runsaan tapahtumaviikonlopun – koleus ei karkottanut

Kruunaako tämä viikonloppuateriasi?

Aivot huijaavat lipittelijää: kallis viini maistuu paremmalta

Mustikkamehu, jonka sinäkin osaat

Alle promille herkuttelijoista puklaa taivaalla

Hernekeittopäivä? Tee tämä gourmet-versio

Kuopiolaisolut voitti oman sarjansa Suomen paras olut -kilpailussa

Vain muutama yritys hyödyntää villikasveja: "Pohjois-Savosta voisi tulla iso tekijä"

Pauligin kahvia vedetään pois markkinoilta - laatuvirhe

Kesävinkki: Näin perkaat ahvenen ja kuutioit kuhan keittoon – video

Lihaa ja ravunpyrstöjä - uskallatko kokeilla?

Suomalaiset suosivat kausittaista ja kotimaista ruokaa

Valtion ruokatarjoilujen kotimaisuusaste nousee hitaasti

Mitä ihmettä – herneliemestä herkkujäätelöksi!

Seitsemän prosenttia amerikkalaisista luulee suklaamaidon tulevan ruskeasta lehmästä

Suitsutusta Kuopion alueelle: "Olette olleet parhain pidetty salaisuus, mihin olen päässyt tutustumaan"

Kopioi suklaapatukan maku leivokseen

Näin valmistat ruusuisen, juhlavan boolin

Soppa-auto kurvaa Kuopion torille ennen ruokafestareita

Liika proteiini voi aiheuttaa jopa rasvamaksan

Ruokavalio on tärkeä osa sairauden itsehoitoa

Kondiittorimestari: "Käytännössä minä syön suklaat ja tyttö ottaa lelut"

Vuoden lähiruokateko tehtiin Etelä-Savossa

Kiuruveden ruokapuoli jyräsi jälleen parhaiden listalle

Ihmisen liha on kiinnostavaa syötävää, sanoo Riku Rantala

Maailmaa uhkaa kahvipula – HS: "Tämä on dramaattisen vakavaa"

Lihankorvikkeista tuli iso bisnes: "Vähemmän hysteriaa, enemmän kauppaa"

Marengin kolme eri valmistustapaa - näin otat haltuun ranskalaisen

Tulisitko kylläiseksi tästä kaalilaatikosta?

Maailman kallein taco maksaa 23700 euroa

Markkinoille tulee savolaista giniä: "Hieno esimerkki paikallisesta yhteistyöstä"

Vege-einekset käyvät kaupaksi ympäri Suomea - nyt toivotaan gluteenitonta vegaanista

Ilmaista ruokaa miljoonalla eurolla

Laskiaispullia vedetään myynnistä – saattaa aiheuttaa allergisen reaktion

Näin laskiaispulla haastaa miehen

Valtuutetut vaativat pekonisia makkaroita kasvisruokatapahtumaan Saksassa

Neljä suomalaisravintolaa säilytti Michelin-tähtensä

Tavallisella ja buffalomozzarellalla on eroa - näin käytät niitä oikein

Suomalaisille tuttu aamupala-aines on nyt kovassa nosteessa maailmalla

Vaihtelua kalaruokapäiviin: wasabilohta ja nuudeliwokkia

Energiajuomien myynti kasvanut edelleen - valikoimaa tullut lisää

Tutkija Talouselämässä: Kasvisruokavaliolla säästettäisiin hallituksen leikkauslistan verran

Ruisleipä on Suomen kansallisruoka

Expressen: Kuparikolikon avulla pelastat kulahtaneenkin viinin

"Noutopöytä on ihmisen surma" - asiantuntija kehottaa lehdessä syömään kuin lehmä

Jamie Oliver joutuu sulkemaan useita omistamiaan ravintoloita

Brittisamppanjaa viedään jo 27 maahan

HS: Savolaiskauppias laihdutti 40 kiloa – "Järsin ja puklailin välillä"

Moilas-leipomo lopettaa tuoreen leivän teon - viimeinen erä lauantaina

Herkkuleivät: Mikä ero on brushettalla ja crostinilla?

HS: Asiantuntijat veikkaavat: Nämä ovat ensi vuoden ruokatrendit

Joulun perussääntö helppo unohtaa - jäähdytys ja kovetus auttavat

Kaipaako menojalkasi rientoja kesken joulun? Näin Savon baarit ovat auki

Suomalaiset suosivat joulupöydässä vaaleaa lageria

KalPan peleissä SM-Liigan edullisinta olutta

Naposteluhetki onnistuu näillä herkullisilla ohjeilla

Suomen 100-vuotisjuhliin virolaista likööriä - Näin Alko perustelee valintaansa

Kansanedustaja Alkon virolaisesta valinnasta: Käsittämätöntä kilpailutusta

Jouluruoat jo mietinnässä – älä mokaa juhlapöydässä

"Osaan tehdä mutakakun vaikka silmät kiinni!"

"Haluaisin perustaa isona oman konditorian Helsinkiin"

Muhjaantuneessa salaatissa piilee terveysriski

Granaattiomena sopii yhteen tonnikalan kanssa

Teini juo kylpyammeellisen limpparia vuodessa - "Britannialla on epidemia käsissään"

Ministeriö tyrmää maksullisen päiväkotiruokailun

Heimon Kalan mätierässä väärä viimeinen käyttöpäivä

Tutkimus varoittaa: Alkoholin ja energiajuoman yhdistäminen on kuin kokaiinia aivoille

Jätekukko haastoi koululaiset vähentämään ruokajätteen määrää - nämä savolaiskoulut ovat mukana

McDonald's ei päässyt kirkon viereen: vaatii lähes 18 miljoonaa euroa

Perunavarastoissa on tilaa, tuottajahinta alhaalla

Nyt on pataruokien aika - kokeile tätä reseptiä

"Se, ettei ilmastosyistä syö punaista lihaa on vähän populistista"

Taiwanilaismies pidätettiin porkkanoiden hamstraamisesta

Näkkileipiä vedetty myynnistä hometoksiinin takia

Maidon hinta nousee Ruotsissa

Iisalmessa kisataan drinkkien sekoittamisen suomenmestaruudesta

Tutkija: Ruokamyytti elää kansan parissa, teollisuus tiennyt niksin jo pitkään

2016 on ollut hyvä vuosi viinisadolle - Ruotsissa

Tutkimus: Sormiruokailu ei ole vaarallista

Tv:stä tuttu kokki vie ruokansa saunaan - suunnitelmissa myös ulkomaat

Jamie Oliver suututti espanjalaiset

Pekoni ja kurpitsa sopivat loistavasti yhteen - kokeile herkullista reseptiä