Kausi käynnistyi Kankaan montussa – "On tätä jo odotettukin"

Iisalmen Peli-Karhut ja kuopiolainen KalPa vastakkain pitkän tauon jälkeen.

Mestis- ja Liiga-joukkueet vastakkain.

IPK:n kauden ensimmäinen harjoituspeli ja KalPallekin vasta toinen.

Jääkiekon ystävillä oli monta hyvää syytä saapua torstai-iltana Iisalmen Kankaan monttuun.

Vaikka IPK sai otteluun unelma-alun Julius Rantaeskolan maalattua heti 14 sekunnin pelin jälkeen, oli rutinoitunut KalPa lopulta selvästi vahvempi maalein 1–6 (1–3, 0–0, 0–3).

Tämä siitäkin huolimatta, että KalPalta puuttui useita avainpelaajia, kuten vaikkapa lepovuorossa ollut Jaakko Rissanen. Loukkaantumisesta kärsi puolestaan Kai Kantola.

Eniten iisalmelaisia kurittivat Balazs Sebok, Aleksi Klemetti, Ville-Vesa Vainiola ja Toni Hyvärinen. Kolmikko tehtaili 1+1 mieheen.

Yhteensä KalPasta pääsi pisteille peräti 12 eri pelaajaa, joten onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Maalilla Denis Godla torjui puolestaan varmasti IPK-pelaajien yritykset.

IPK:sta parhaiten erottuivat maalintekijä Rantaeskola ja uusi maalivahti Elmeri Metsävainio, joka napsi useita kelpo torjuntoja, vaikka joutuikin antautumaan päätöserässä kolme kertaa. Nuori Panu Passiniemi pelasi ennakkoluulottomasti.

IPK:n peliä sotkivat lukuisat jäähyt, jotka omalta osaltaan edesauttoivat KalPan hallintaa. Toki tasoeroa oli muutenkin nähtävissä. KalPan pelinopeus ja kova karvaus saivat IPK:n useita kertoja vaikeuksiin. Myös pelaajien henkilökohtaisessa tasossa oli eroa.

Viihdyttävintä peliä nähtiin avauserässä, jonka jälkeen meno puuroutui. Ailahtelu ja pelin sekavuus on kuitenkin ymmärrettävää, sillä kausi on vasta aluillaan ja joukkueiden jäätuntuma vähäinen.

Esimerkiksi IPK on ollut kaukalossa vasta hieman päälle viikon ja KalPakin piirun päälle pari viikkoa.

Savolaisjoukkueiden kohtaaminen houkutteli Kankaalle ilahduttavasti yleisöä, peräti 734 katsojaa. IPK:n kannattajista paikalla olivat muun muassa Lina Haapalainen ja Tanja Lappalainen.

– On tätä jo odotettukin, että pelit alkaisivat. Mukavaa on aloittaa juuri KalPaa vastaan, sillä KalPaakin tulee seurattua niin paljon kuin vaan IPK-kiireiltä ehtii.

Kaksikko uskoo, että IPK:lla on tällä kaudella Mestiksessä saumat jopa välieriin ja mitalipeleihin.

– Pudotuspelipaikka on sellainen minimivaatimus. Viime kevään playoff-huuman haluaa kokea uudestaan. Mitali olisi upea juttu, olipa se sitten minkävärinen tahansa.

IPK:n vahvuutena he näkevät joukkuepelin. Materiaalin kapeus aiheuttaa pientä huolta.

– Etenkin puolustukseen pitäisi saada lisää leveyttä. Jospa sieltä KalPasta vaikka tulisi joku.

– Mielestämme yhteistyö seurojen välillä on toiminut hyvin. KalPassa vähälle vastuulle jääneitä on tullut tänne ja he ovat olleet isossa roolissa. Kivaa on myös ollut se, että lainat ovat olleet pidempiaikaisia, eikä vain muutaman ottelun mittaisia.

Kotijoukkueen kannattajien ohella paikalla oli myös jonkin verran KalPa-faneja. Kuopiosta olivat saapuneet Annika Taskinen, Antti-Veikko Tiihonen ja Pasi Liukkonen.

– Kyllähän tässä kaipasi jo lätkää. Kaiken lisäksi Niiralan monttu on remontissa, joten KalPaa ei juuri harjoituskaudella Kuopiossa nähdä. Nyt sitten oli peli tässä suht lähellä, joten päätimme tulla katsomaan.

– On aina kiinnostavaa nähdä Mestis- ja Liiga-joukkue vastakkain sekä tällainen "isoveli vastaan pikkuveli" -asetelma. Tällaiset ovat enemmän kuin pelkkiä harjoituspelejä, he hymyilivät.

Kolmikko sanoo seuraavansa molempien joukkueiden edesottamuksia.

– On tärkeää, että Pohjois-Savossa on Liiga-joukkueen ohella myös Mestis-joukkue. Esimerkiksi KalPan muutamille nuorille pelaajille IPK on ollut oiva paikka kehittyä. Miesten sarja on kuitenkin eri juttu kuin junnupelit.

KalPalta Taskinen, Tiihonen ja Liukkonen odottavat vahvaa kautta.

– Etenkin valmennus, moderni pelitapa sekä maalivahti- ja puolustuspeli vaikuttavat hyviltä.

Liigan runkosarjassa minimivaatimus on kuuden parhaan joukkoon pääseminen.

– Sitten ainakin välieriin ja mielellään finaaliin ja "päätyyn asti".

– Jaa että huolettaako joku? No ehkä se, että ymmärtääkö kanadalaispakki Ryan Wilson savvoo, Tiihonen heittää ja saa koko porukan nauramaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Iisalmen Peli-Karhut

IPK:n kapteeni Aatu Hämäläinen Ketterä-ottelun jälkeen: "Ehkä haetaan jo asetelmia kevääksi, jos jossain vaiheessa pelaamme vastakkain"

Maalikooste IPK–Ketterä 22.2.2020

Ketterä voitti vihdoin Iisalmessa – Jäähyn ottaminen kostautui IPK:lle

Haastattelussa IPK:n tuore hankinta Kristian Afanasyev

IPK kohtaa Ketterän – "Vastustaja on kovin mahdollinen"

Maalikooste SaPKo–IPK 19.2.2020

IPK:lle tappio pahassa vieraspaikassa – SaPKo voitti kaikki kauden neljä keskinäistä

IPK:n Severi Immonen: "Joukkue edellä mennään"

Uusi hankinta vakuutti heti – Kristian Afanasyev teki kaksi maalia

Kristian Afanasyev tulee loppukaudeksi Iisalmeen – Mukana jo perjantain ottelussa