Hyvät liikuntamahdollisuudet ovat yksi vetovoimatekijä

Alueemme veto- ja pitovoimasta on käyty viime aikoina paljon keskustelua. Ja tässä tulee yksi lusikka soppaan lisää yhdestä näkökulmasta. Nimittäin Iisalmen liikuntapaikoista.

Ihmiset ovat alkaneet kiinnittää viime aikoina entistä enemmän huomioita omaan terveyteensä, ja liike on mielletty hyväksi lääkkeeksi terveyden ylläpitämiseksi.

Iisalmessa liikuntapaikat kaupungin kokoon nähden ovat aivan huippuluokkaa. Kaupunki markkinoi verkkosivuillaan, että lähin liikuntapaikka Iisalmessa alkaa jo kotioveltasi.

Iisalmessa liikunnallisen elämäntavan ja terveyden edistämiseen panostetaan vahvasti. Hyvin hoidetut, monipuoliset ja helposti saavutettavat liikuntapaikat innostavat harrastamaan liikkumista ja ovat yksi Iisalmen vetovoimatekijöistä, sivuilla todetaan.

Ja näinhän asia todellisuudessa onkin. Varsinainen keskittymä löytyy Kankaan liikuntapuistosta, jossa voi harrastaa monia eri lajeja laadukkaissa liikuntapaikoissa.

Esimerkiksi liikuntahalliin tai Ratapellonkadun jalkapallohalliin perheet pääsevät ennakkovarauksen tehtyään vakiovuorojen ulkopuolella harrastamaan liikuntaa ja eri lajeja ilmaiseksi.

J alkapallon harrastamiseen löytyy Iisalmesta nykyään huippuolosuhteet. Kehitys on ollut muutaman vuosikymmenen takaiseen huikea.

Kun itse potkin palloa 1980-luvulla, harjoittelimme yleensä kesäaikaan Kankaan montussa hiekkakentällä ja joskus samaisella lumi- / jääalustalla laittamalla ruuvit nappulakenkien pohjiin. Useimmiten talvisin harjoituspaikkana oli kuitenkin PK-hallin kova lattia.

Jos nurmialustalle kesällä mieli teki, niin käytimme harjoituspaikkana virran rannassa ollutta puistoa.

Nykyään jalkapalloharrastajat pääsevät harjoittelemaan talvisin ylipainehallin kumirouheisella pinnalla. Keväällä ja syksyllä palvelee Kankaan liikuntapuiston tekonurmikenttä. Ja kesällä Iisalmessa pääsee pelaamaan hyväkuntoisilla nurmikentillä, joita on jo useita.

Liikunnan voimakas lisääntyminen on tuonut Iisalmeen julkisten liikuntapaikkojen lisäksi myös yksityisten ja yhdistysten rakentamia liikuntapaikkoja.

Esimerkkejä satsauksista on saatu lukea viime aikoina uutisista, kun esimerkiksi Liikuntaseura Ote vuokrasi 700 neliön tilat Kilpivirrantie 7:stä ja samoilla suunnille on tulossa piakkoin suunnilleen vastaavankokoinen crossfit-sali.

Otteen satsaukset ovat jo kantaneet hedelmää, sillä seura on tiedottanut uusien ryhmien perustamisesta, kun alun perin suunniteltujen ryhmien koot ovat paisuneet yli äyräiden.

Seuraava kehityskohdekin pitäisi olla jo kaikkien tiedossa. Nimittäin jääurheilun harrastamispaikat kaipaavat kipeästi kasvojen kohotusta.

Peli-Karhujen nousu Mestikseen on lisännyt ottelutapahtumien määrää, ja ennestäänkin vähäiset jäävuorot ovat olleet jo pitkään kortilla.

Lisäksi taitoluisteluharrastus on kasvattanut suosiotaan Iisalmessa ja Ylä-Savossa, ja hekin tarvitsevat omat jäävuoronsa. Jäävuoroja junioriharrastajille on aivan liian vähän.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.