Kolumnisti Mira Kokkosen "Raivostujan monologi": Eihän nämä muuten tiiä yhtään, miten näitä hommia hoidetaan

Kylläpä meni eräänä aamuna kahvi väärään kurkkuun, kun Kiuruveslehdestä lueskelin uusimmasta Kiuruveden päättäjien aivoituksesta. Liekkö tuossa nyt mittään tolokkua haaveilla tänne peräpitäjille uutta kerrostaloa kirkonkylän parraalle paikalle? Ihan suuruuven hullua touhua. Näkkyy olevan myynnissä niin mahottoman monta ja edullista pytinkiä jo muutenkin. Ja jos ei ne kelepaa, ei tänne semmosia eläjiä kaivatakaan. Pysykööt omilla nurkillaan.

Mutta Iisalmessa sitä vasta kahjoja onkiin. Syksyllä tekivät jonnii ihme hässäkän talon seinään kun olivat jostain keksineet, että se on nyt maailmalla muotia. Kyllä seuraavan kerran kysyn Ronkaiselta ja kumppaneilta, jos vastaan tulevat, että mitenkähän monta kuntalaisen veromarkkaa siihenkin upposi. Tällä ne varmaan kuvittelee saavansa sen 25 000 asukkaan tavotteen täyteen.

Ja sitten nämä kahjot haaveilevat vielä yhessä muitten lähikuntien rouvien ja herrojen kanssa yläsavolaisesta yhteistyöstä ja edunajamisesta. Kyllä ennen vanhaan osattiin sekin paremmin: otettiin vaikka omalta kylältä taksi ja ajeltiin isolle kirkolle ministerien vieraaksi. Tuli niin sanotusti hupi ja hyöty samalla reissulla.

Ei kait siitä yläsavolaisesta yhteistyöstä tarvitsisi edes puhua, jos nämä turhantoimittajat eduskunnassa hoitasivat hommansa. Oon nähnyt lehdissä juttua, jotta ei siellä juuri kettään edes näy täysistunnoissa, sehän se niitten päätoimi on. Istua salissa ja painaa nappia. Luulis onnistuvan pienemmälläkin palkalla moinen homma.

Sipilästä en ees alota mutta alotan silti. Mittään ei ole saanut aikaan, eikä mittään tule saamaan. Ihan täyttä sumutusta, että olis työttömyys laskenut, talous kääntynyt nousuun ja valtion velanotto taittunut. Nyt on kohlo vielä kaiken huipuksi lähtenyt yrittäjjiin mukkaan työntekijöitä kyykyttämään.

Vaan suurimpia roistoja ne on nämä Iisalmen Sanomien ketkut. Piilottivat huutolootan nettilehen etusivulta, jottei pääse enää näille kaiken maailman kehveleille ja hupsuille antamaan rakentavaa palautetta. Eihän nämä muuten tiiä yhtään, miten näitä hommia hoidetaan. Tai ainakin tietäsivät, miten niitä ei pidä tehä. Parempi oliskin, ettei tehä yhtään mittään, ihan turhaa hommaa kaikki, kun ei tänne kuitenkaan tule kettään, kun täällä ei ole mittään ja kaikki mitä tehdään ei onnistu kuitenkaan. Hyvvee oli vaan tämä minun aamukahvi, joka nyt näitä retaleita ja tyhjäntoimittajia miettiessä jäähtyi, meni väärään kurkkuun ja jäi lopulta juomatta.

Kirjoittaja on Kiuruveden kaupunginhallituksen puheenjohtaja (kesk.) ja äidinkielenopettaja.

Uusimmat

Kolumnit

Kuka louhii kansallisaarteitamme tulevaisuudessa? – ”Löytäjä saa pitää” -periaate on 1700-luvun jäänne kaivoslaissa

Neljän vuoden kuluttua, seuraavien eduskuntavaalien aikaan meillä voi olla jo uudet viestintävälineet, joiden kautta vastaanotamme tietoa ja propagandaa

Niin pitkään kuin tärkeintä on saada tilastojen luvut laskuun, ei köyhyys lopu – "Yksi mahdollisuus olisi kaikille maksettava sosiaalituki"

Tässä ajassa ei tarvita enempää provokaattoreita ja epäsovun lietsojia – Visiona on Suomi, johon voit luottaa

Konmaritus ja kuolinsiivous kertovat omalla kielellään nykyajan ihmisten tavarapaljoudesta – "Tavaran merkitys tuli omalle iholleni 2000-luvun alussa eräänä syyskuisena sunnuntaina"

Monen nuoren on vaikea käsittää ruotsin opiskelun merkitystä – "Kannattaa lähestyä asiaa niin, että vähäinenkin kielitaito on rikkaus"

Aggressiivista käyttäytymistä selitetään esimerkiksi alkoholinkäytöllä – "Sen selityksen nojalla käytännössä kaikki Twitteriin kirjoittelevat olisivat lähes jatkuvassa humalassa"

Kolumnisti Emilia Parviainen nauttii talviautoilusta, erityisesti vanhalla omalla menopelillään: "Sen sisällä ei todellakaan tarvitse palella"

Nykyrakentaminen on kulutuskulttuurin kestämättömyyden ilmentymä, kirjoittaa Heli Kaarina Kananen: "Monet ovat menettäneet omaisuutensa ja terveytensä"

Olenko väärässä, jos väitän, että suomalainen urheilutapahtuma on hajuton, mauton ja väritön? – Seurojen markkinointipäälliköiden kannattaisi hakea oppia vaikkapa Torontosta