Olisitko sinä minulle se oikea?

Siitä on jo muutama vuosi aikaa, kun viimeksi heittäydyin tähän. Olen kokenut tällaiset tilanteet hieman vaikeiksi ja vaivaannuttaviksi.

Viimeksi asiat sen erään tamperelaisen kanssa menivät aivan mönkään. Ihastuin helposti hänen suuriin ajatuksiinsa ja innostavaan rohkeuteensa, mutta siitä huolimatta en ollut alkujaankaan varma, voisiko tästä todella tulla jotakin. Ehkä olisi pitänyt luottaa omaan vaistoon.

Loppujen lopuksi suurin merkitys on sillä, mitä mieltä muut uudesta tuttavuudesta ovat. Ja eihän tuo tamperelainen osoittautunutkaan kovin suosituksi lähipiirissäni – ei jatkoon.

Liian moni päättääkin epäonnistumisien vuoksi olla yrittämättä lainkaan. Mutta nyt, Pirkanmaalta Ylä-Savoon takaisin asettauduttuani ja kevään edetessä olen alkanut taas ajatella, että voisinhan minä kokeilla. Ei se ole niin vakavaa.

Tarjontaa täällä on hyvin eri tavalla kuin isossa kaupungissa, mutta olen onneksi aikaisemmista kokemuksista oppineena taas hieman varmempi.

Kerrottakoon heti, että olen aika hitaasti lämpenevää sorttia. Siksi olen iloinen siitä, että nykyisin on monia sähköisiä tutustumisväyliä. Olen jo hieman räplännyt puhelinta ja varovasti mutta uteliaasti selannut alueen tarjontaa.

Tällaiset apuvälineet ovat toisaalta avuksi – olen hieman ujo lähestymään kasvotusten – mutta toisaalta ne hämmentävät minua entisestään.

Se, mitä toinen itsestään paljastaa heti vapaamuotoisessa kirjoituksessaan, antaa tärkeän ensivaikutelman. Joskus tulen kuitenkin kiinnittäneeksi liikaa huomioita sanavalintoihin. Voikohan tuossa yhdessä yksityiskohdassa mitenkään joustaa, jos tässä ihan tosissaan aletaan ajatella, että sinä olet minulle se oikea? Toisaalta jos itsestään ei kerro juuri mitään, tulee olo, että onkohan meillä lopulta mitään yhteistä.

Kuvat tuovat oman lisänsä ensivaikutelmaan. Joskus kuitenkin huomaan takertuvani liikaa ulkoiseen olemukseen. Myönnän olevani tässä aika turhamainen.

Tunnustan jo nyt, että sukupuolella ei ole minulle niin väliä. Olen sitäkin kiinnostuneempi persoonastasi ja ajatuksistasi sekä siitä, miten tulemme juttuun ja että onhan meillä sopivan samanlaiset arvot.

Toivon, että seuraat maailmanmenoa sopivan laajakatseisesti. Kaipaan luotettavuutta ja rehellisyyttä sekä sopivalla tavalla läheisyyttä.

Pidän tärkeänä sitä, että olet päämäärätietoinen ja tahdot edistyä urallasi. Vaikka työhaasteet kutsuisivat etelään ja tiedän kokemuksesta pendelöinnin työkaupungissa olevan haastavaa, olisi helpompaa, että myös sinulla olisi halu jäädä tänne. Minulle merkitsee paljon, että säilyttää siteet oman tutun kotiseudun kuvioihin.

Kierrätäthän jätteesi ja kunnioitathan luontoa. Minulle nämä asiat ovat merkittäviä. Hieman toisenlaisissa yhteyksissä olen myös kysynyt, että pidäthän koirista, mutta ei mennä nyt siihen.

Näissä asioissa on vaarallista unelmoida liikaa etukäteen, mutta olen jo kuvitellut ensitapaamisemme.

Odotan kohtaamistasi, kansanedustajani.

Kirjoittaja on Iisalmen Sanomien tuottaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.