Puhe mukavuusalueelle jämähtämisestä on pelkkää puppua: Viheliäiset konsultit ovat keksineet, että ihminen ei voi koskaan olla tyytyväinen siihen, mitä on nyt ja minkä hän hallitsee

Ihminen ei saa tehdä sitä, minkä hän taitaa ja missä hän on hyvä. Hän ei saa tyytyä turvalliseen ja rauhalliseen päivänkulkuun, jollaiseksi elämän on saanut asettumaan.

Jos tyytyy, hän on henkisesti laiska. Pitää mennä pois mukavuusalueelta.

Katsokaa vaikka näitä otsikoita, jotka tulivat ensimmäisenä näkyviin, kun googletin sanan mukavuusalue: "Kymmenen syytä poistua mukavuusalueelta", "Muutos ei tapahdu mukavuusalueella", "Mukavuusalueella pysyminen johtaa usein siihen, että jätämme monia elämän tarjoamia tilaisuuksia käyttämättä", "Oletko jämähtänyt mukavuusalueellesi?".

Mitä tämä patistelu oikein on? Jonkun juoni saada muut tekemään hankalat ja vaikeat työt.

Mukavuusalueella ihmisellä on mukavaa, mutta niin ei saa missään nimessä jatkua. Mukavuusalueella ihminen hallitsee hommat ja oppii pikku hiljaa uutta, jos haluaa. Jotkut ovat tyytyväisiä, kun tekevät 40 vuotta samaa työtä.

Jos ihminen tietää, missä hän on hyvä ja mistä hän pitää, miksi höntyillä hankaluuksiin? Viheliäiset konsultit ovat keksineet, että ihminen ei voi koskaan olla tyytyväinen siihen, mitä on nyt ja minkä hän hallitsee. Älä ole hyvilläsi, vaikka aihetta olisi. Aina pitää tavoitella parempaa ja suurempaa.

Ihmisen pitäisi jostain kumman syystä siirtyä epämukavuusalueelle, jossa hän stressaantuu, kokee huonommuutta eikä osaa töitään. Siellä hän sitten opettelee niitä, oppii kantapään kautta ja tulee vähitellen sen alan taitajaksi. Hurraa!

Entä sitten? Hän voi kysyä itseltään, kannattiko rämpiminen vai olisiko ollut mukavampi tehdä entisiä hommia ilman vatsahaavaa, avioeroa ja burn outia. Ehkä tilillä on enemmän rahaa tai sijoitussalkku painavampi. Se saattaa palkita joitakuita.

Se, millä alueella päättää pysytellä tai minne suunnata, riippuu tavoitteista. Jos tavoittelee rikkauksia, kannattaa mennä epämukavuusalueelle, niin oppii hallitsemaan yhä uusia ja uusia asioita. Niin voi tehdä neljän, viiden ihmisen työt kerralla ja ansaita sitä vastaavan rahamäärän.

Jos haluaa viedä maailman kehitystä eteenpäin tutkijana, kannattaa nimenomaan pysyä mukavuusalueella eli sillä alueella, mistä on kiinnostunut ja koluta se läpikotaisin.

Reunalta saattaa löytyä kohde, jota voi tutkia lisää ja kerryttää tietoa siitä. Tutkija ei voi edetä työssään hyppäämällä vähän väliä aiheesta toiseen. Hänen nimenomaan pitää pysyä mukavuusalueellaan eli alueella, jonka hän hallitsee.

Kun olen joutunut epämukavuusalueelle, minulla ei ole koskaan ollut mukavaa. Ei edes silloin, kun olen selviytynyt hommasta jalat kuivina. Pistäytymiset sinne ovat opettaneet vain sen, mistä oikeasti pidän.

Olen halunnut takaisin mukavuusalueelle mahdollisimman pian, koska mielestäni yksi elämän tarkoituksista on, että on mukavaa. Miksi tuottaa ehdoin tahdoin itselleen hankalaa oloa ja vastuksia.

Olen oppinut parhaiten silloin, kun minulla on ollut mukavaa ja olen laajentanut tajuntaani omasta halustani.