Punaiset huulet eivät ihmeitä tee – voit olla naisellinen juuri sellaisena kuin olet

Naisellisuutta ei ole punaiseksi maalatut huulet, värikkääksi lakatut kynnet tai pitkät, tuulessa heiluvat hiukset. Voit olla naisellinen juuri sellaisena kuin olet. Tekokynnet, ripsienpidennykset ja kestokulmakarvat voi olla jollekin tärkeä osa ulkonäköä, mutta ilmankin pärjää. Juuri sen näköisenä kuin olet. Jokaisena päivänä ei ole pakko näyttää parasta, ulkoista puolta itsestään, pääasia että olet itse omaan peilikuvaasi tyytyväinen.

Joku ei voi mennä viemään roskia ilman ehostusta, toinen taas viihtyy ennemmin kosteusvoide kuin meikkivoide kasvoillaan. Oma ulkonäkö- ja muoto sekä tyyli on jokaisen henkilökohtainen, oma asia. Silti usein toisen ulkonäköä kommentoidaan. Joko selän takana tai päin naamaa. Olet aina jonkun mielestä liian laiha tai liian lihava. Meikkiä on liikaa tai liian vähän. Kaikkia miellyttävää olomuotoa on mahdotonta löytää.

Muistan joitain vuosia sitten, kun muuan tuntematon, tuhannen päissään oleva suomalainen mies kommentoi ulkonäköäni sanoen, että ”näytät ihan raskaana olevalta noita-akalta”. Kiitin kommentista ja poistuin paikalta, ystäväni jäi paikalle ripittämään miestä. Itse en suostu antamaan negatiivisen energian levittäjille huomiota. Ajattelin, että tällä miehellä oli itsellään niin paha olla, että hän halusi purkaa pahaa oloaan johonkin. Niinpä annan yhden kullanarvoisen neuvon: jätä kommentit omaan arvoon.

Ystäväni työskenteli vuosia kiinteistönvälitysalalla. Työssä oli näytettävä joka päivä edustavalta. Piti miettiä mitä pukee ylleen, sipaista ehkä meikkiä kasvoille ja laittaa hiukset ojennukseen. Silittää vaatteet ja kytätä puhelinta myös työpäivän jälkeen. Ettei vain menisi kaupat sivu suun. Piti olla tavoitettavissa kuusi päivää viikossa. Vapaapäivä meni voimia kerätessä ja silloin olo oli niin väsynyt, ettei jaksanut tehdä mitään.

Alanvaihto muutti tämän ystävän elämän totaalisesti. Uudessa työssä käytetään työunivormua ja toimistossa voi näyttää siltä, miltä itse haluaa. Toimistossa on paikalla vain kollegat eikä tarvitsee näyttää edustavalta kenenkään vuoksi. Ystävä oli muutoksesta vapautunut ja hän hehkui onnea.

Kuinka paljon elämästä vapautuikaan aikaa, ei tarvinnut pestä ja silittää vaatteita tai ostaa uusia vaatteita vanhojen tilalle. Rutiinit muuttuivat kertaheitolla. Aamupala, suihku, hampaiden pesu, työunivormu niskaan ja menoksi. Työnantajan tarjoama yöunivormu pitää huolen siitä, että aamuiset asukriisit ovat historiaa.

Elämän yksinkertaistaminen on ollut pinnalla jo pitkään. Nykyään halutaan että koti on ilmava ja vapaa tavaroista, jotta siivous sujuu nopeasti ja tavaroilla on oma paikkansa. Sama koskee ulkonäköä ja kodista poistumista. Minimalistisesta vaatekaapista on helppo valita itselleen sopivat vaatteet ylleen hetkessä eikä asukriisiä ehdi tulla. Yksinkertaistamisen vuoksi aikaa vapautuu muuhun. Shoppailun sijaan voi mennä metsälenkille, soittaa ystävälle tai lukea vaikka kirjaa. Yksinkertainen ei ole koskaan kuulostanut näin ihanalta.

Kirjoittaja on SavoBlogien kolumnisti, joka asuu ja työskentelee Gran Canarialla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.