R.I.P. äitin auto: Ihmettelin pihaan karauttaessa, mistä tulee äkäinen savun haju...

18-vuotiaan elämä oli glitteriä ja glamouria. Heti kun täytin vuosia, repäisin ykköset päälle ja paineltiin kavereiden kanssa baariin siideriä litkimään sadan markan budjetilla.

Tanssittiin myös selkä hiessä ja tsiikailtiin sulhasehdokkaita, kaikennäköistä urhoa tuli pyydettyä hitaille mutta siltä söpöimmältä tuli pakit koska joku toinen kottarainen ehti ensin.

Parasta ikinä oli kun sain ajokortin. Kirjalliset ei menneet läpi ensimmäisellä yrityksellä, piti uusia muutaman kerran. Ylianalysoin tietokoneen näytöllä olevaa risteystä, menin kipsiin ja aika loppui kesken.

Inssiajo meni suvereenisti, jokunen pieni moka tuli.

Inssin huvittuneisuus oli läpitunkevaa kun erääseen tienhaaraan ajaessani huudatin autoa ykkönen silmässä pitkähkön aikaa.

Kortti näpeissäni riensin tankkaamaan äitini autoa. Sulavaliikkeinen Ford Scorpio oli automaattivaihteinen ja se lähti niin saamarin tyylikkäästi ja vauhdilla valoista. Scorpion erinomaisuus oli myös mäkilähtöjen näppäryys.

Ei ollut Scorpion voittanutta ja sillä ajoin myös käsijarru päällä. Ihmettelin kerran pihaan karauttaessa, mistä tulee äkäinen savun haju... ja savu?

Äidilläni on kaunis lauluääni.

Hänestä irtoaa heleä ihana sävel toisensa perään kunhan tunnelma on oikea. Carola on hänen lempiartistinsa ja Rakkauden jälkeen lempikappale. Itse huudatin autossa Ultra brata, joka on maailman parhain bändi ja tulee aina olemaan.

Kerran ajoin autokatokseen takki auki, musiikit soiden.

Hoksasin autoa sammuttaessa että olin ajanut rakkaan Scorpion oikean kyljen kiinni autokatoksen seinään. Siispä peruutin ja hieroin kyljen uudestaan samaan kohtaan.

Vahinko oli massiivinen:

Takaovi oli kuopalla ja maali perkaantunut todella perusteellisesti koko oven leveydeltä.

Tuijotin tuhoa järkyttyneenä ja lähdin tunnustamaan tekoseni.

Onnettomuuden jälkiä tutkiessaan muorin ääniala kasvoi muutamalla oktaavilla. Huutokonsertti kesti tunnin jonka loputtua rouva pyyhki hikeä hiusrajastaan voipuneena.

Scorpiolla ajoin myös Helsingissä mutta haistatin paskat koko hommalle, kun olin kolaroida bussin ja ratikan kanssa.

Fak it.

2 000 markkaa ja risat maksoi autokoulu ennen vuosituhannen vaihdetta. Scorpion oven korjaamiseen meni noin 1 000 markkaa, äidin laulutunteihin muutama satanen.

Kirjoittaja on iloluontoinen iisalmelainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.