Syksy tulee, mutta antaa tulla – "Kun ruska saapuu, se luo etenkin valokuviin upean tunnelman"

Kesä alkaa kohta olla ohitse, ja nyt sitä vasta tajuaa, että sehän meni taas liian nopeasti. Tuntuu, että en taas ehtinyt tehdä kaikkea mitä alun perin suunnittelin. Minne aika oikein katoaa?

Pian lehdet putoavat puista, tulee kylmyys, sateet ja vielä pidempi pimeys.

Lähemmin asiaa tarkasteltuani huomasin, että ehdinhän minä tehdä kesän aikana, vaikka ja mitä.

Aivan kesän alussa teimme ikimuistoisen reissun Lappiin. Sieltä otettuja kuvia on mukava katsella vieläkin, ja alkaa haaveilemaan uudesta reissusta Lapin kauniisiin maisemiin.

Kesäkuussa vietettiin juhlia, ajelin autovanhuksellani valoisassa kesäyössä ja testailtiin uutta grilliä omalla terassilla. Kesäkuun kruunasi kaverien kansa yhteinen mökkijuhannus sekä reissu Kalajoen autotapahtumaan.

Heinäkuussa alkoivat rakennustyöt. Terassi sai uudet aidat ja komean öljytyn pinnan. Myös sisällä tehtiin pientä pintaremonttia.

Lisäksi kiersin paljon tapahtumia kesän aikana, pakastin mansikoita ja kävin uimassakin. Useamman kerran tuli myös syötyä hyvää ruokaa sekä herkuteltuakin melkein päivittäin.

Aikaa jäi myös perheelle, kavereille ja hieman liikunnallekin.

Ja vieläkö ajattelen, että en tehnyt kesällä kovin paljoa?

Kesän aikana täysin rauhallisia viikonloppuna kertyi vain kaksi. Voisi siis sanoa, että kesäni oli hyvinkin vauhdikas ja tapahtumarikas. Vaikka en varsinaista kesälomaa viettänytkään ollenkaan.

Elokuussa alkoi arki, ja se on toisaalta hyvin mukavaa. On pitkästä aikaa hyvä hieman hengähtää, ja ladata akkuja. Viikonloppuisin on hyvä ulkoilla, ja viettää rentoja koti-iltoja kynttilänvalossa.

Myös kesällä repsahtanut ruokavalio on hyvä hetki laittaa kuntoon. On helppoa lisätä lautaselle hieman enemmän kasviksia, ja siirtää herkkuhetket ainoastaan viikonlopuiksi.

Lenkillä käymiseen saa hyvän lepäämisen avulla uutta puhtia, ja ilman viilentyessä jaksaa tehdä helposti pidempiäkin lenkkejä.

Vaikka rakastankin kesää, on syksy myös mukavaa aikaa. Pimentyvät illat luovat tunnelmaa, ja ainakin itseäni ne helpottavat myös nukahtamaan paremmin.

Vielä toistaiseksi ilmat ovat myös olleet suotuisan lämpimiä. Mikä olisikaan parempaa kuin pitkä lämmin syksy ja myöhemmin kaunis ruska.

Ruskaa saa vielä hetken odotella, mutta kun se saapuu, se luo etenkin valokuviin upean tunnelman.

Kesän jälkeen on myös mukavaa, kun kaapista saa kaivella esille pehmoiset syysvaatteet. Kuinka mukavaa onkaan pukeutua pehmeisiin neuleisiin ja lämpimiin kaulahuiveihin.

Entä ne syyssateet? Vaikka välillä voisi tuntea harmia sadepäivistä, voi niistäkin olla hyötyä. Silloin on hyvää aikaa käydä vaikka kodin kaapit ylimääräisistä tavaroista läpi ja myydä ne kirpputorilla. Ja menepä ulos sateen jälkeen. Syksyn tuoksu sateen jälkeen on mahtava!

Onneksi vielä kuitenkin nurmi vihertää ja aurinkokin hellii toisinaan. Vielä voi tulla päiviä, kun voikin pukeutua shortseihin ja syödä jäätelöä terassilla.

Kun avaa puhelimen kuvagallerian, voi myös uppoutua kesän tapahtumiin ja muistoihin. Niitä katselemalla seuraavaa kesää jaksaa taas odottaa yli pitkän talvenkin.

Ja syksystähän ei ole enää pitkä aikaa jouluunkaan! Tällä hetkellä tarkalleen 126 päivää.

Kirjoittaja on iisalmelainen valokuvaaja, toimittaja ja autoharrastaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.