Aito avioliitto -yhdistyksen puheenjohtaja vastaa Setan Dannenbergille ja kiittää keskustelun aloittanutta Happosta – "Kirjoituksessa mainittua hanketta ei ole olemassa"

Alia Dannenberg, Seta ry:n varapuheenjohtaja, esitti mielipidekirjoituksessaan (IS 23.1.2019) virheellisiä väitteitä avioliittolain syrjivyydestä, "Aito avioliitto -hankkeesta" ja sukupuolesta.

Dannenberg väitti virheellisesti, että avioliiton rajaaminen laissa naisen ja miehen väliseksi olisi ollut perustuslain vastaista, vaikka eduskunnan lakivaliokunta totesi asiasta toisin (mietintö 14/2014 vp).

Dannenberg kirjoitti "Aito avioliitto -hankkeesta", joka hänen mukaansa tähtää avioliitto-oikeuden poistamiseen samaa sukupuolta olevilta pareilta. Tuollaista hanketta ei ole olemassa. Aito avioliitto -yhdistys kampanjoi aikoinaan kansalaisaloitetta, joka pyrki kumoamaan sukupuolineutraalin avioliittolain ennen sen voimaan tuloa.

Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen on todennut, että "sukupuolen moninaisuus -käsite ei sisälly opetussuunnitelman perusteiden eri oppiaineiden tavoitteita ja keskeisiä sisältöjä määrääviin osiin”.

Kouluissa ei tarvitse opettaa sukupuolen moninaisuus käsitettä. Opettajat eivät toimi väärin opettaessaan sukupuolen olevan ihmisen kehosta todennettava biologinen ominaisuus. Lapsille ei pidä opettaa ideologista väitettä, jonka mukaan lapsi voisi itse valita sukupuolensa tai että sukupuoli määräytyisi tunnekokemuksen perusteella.

Kiitän Juhani Happosta, jolle Dannenbergin kirjoitus oli suunnattu, kannanotosta koskien Aito avioliitto -yhdistyksen poistamista Educa2019-messujen näytteilleasettajista. Aito avioliitto ry pitää päätöstä syrjivänä ja on siksi saattanut asian yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan arvioitavaksi. Aito avioliitto ry olisi halunnut pitää yllä Educa2019-messulla teemaa sukupuoliystävällisestä koulusta, jossa on tilaa erilaisille tytöille ja pojille. Kaksi sukupuolta on rikkaus, ei rajoite.

Susanna Koivula, Aito avioliitto -yhdistyksen puheenjohtaja

Uusimmat

Mielipidekirjoitukset

Pohjois-Savosta löytyy palkittuja, menestyviä ja kasvavia vientiyrityksiä esimerkiksi muillekin – silti mikään ei tunnu riittävän

Varhainen tuki vähentää tuen tarvetta toisella asteella – Nykytilanteessa sekä oppilaat että opettajat väsyvät

Hallintojohtaja vastaa kysymystulvaan mielipidekirjoituksessaan: "Avoimuus on Iisalmen kaupungin perusarvo"

Kansanedustajaehdokkaan mielipide: Vastuun kepulointia

Pitkään ajamamme Ruotsin malli toisi omakotiasujalle satojen eurojen kustannusten vuodessa

Hoito- ja hoivapalveluyksiköt eivät saa olla rahasampoja – "Toivottavasti Ylä-Savossa emme pääse näiden asioiden takia lööppeihin"

Hävittäjien hintalappu on pöyristyttävä – sen rinnalla virkamiesten sopeutuspaketti on näpertelyä – "Valtiojohto leikittelee kansakunnan kohtalolla"

Kouluruoan arvostusta pitää nostaa, mutta pelkkä määrärahojen korottaminen ei voi olla ratkaisu – Tarvitaan luovuutta: miten olisi säännöllinen lähiruokapäivä?

Byrokratiassa on paljon hyvääkin: "Muutamissa tilanteissa ihmettelin hoitaville henkilöille, miten iso organisaatio pyörii yhden vanhan ukon ympärillä"

Iisalmen päättäjien olisi aika herätä ja satsata lapsiperheiden ennaltaehkäiseviin tukipalveluihin – "Jotta tulevissa uusissa hienoissa kouluissa olisi myös oppilaita"