Ei pitäisi katsoa viisaampien keskusteluja – "Mitään järkeä en hommasta löytänyt"

Ei pitäisi ymmärtämättömän katsoa viisaampien keskusteluja. Niin kuitenkin erehdyin tekemään ja seurasin eduskunnan toimintaa hallituksen tiedoksiannon tiimoilta. Mitään järkeä en hommasta löytänyt. Mutta arvailla toki tyhmä kansalainen saa:

Vaalit lähestyvät, ja keskustan kannatus on alamaissa. Gallupeissa edellä ovat SDP ja kokoomus. Seuraava hallitus olisi todennäköisesti sinipuna apupuolueilla täydennettynä. Kepu jäisi oppositioon perussuomalaisten ja sinisten rippeiden kanssa.

Pentikäisen ja Sipilän suunnitelma: järjestetään konflikti ay-liikkeen ja hallituksen välille. Näin vaaleissa saadaan SDP pääministeripuolueeksi ja seuraava hallitus punavihreäksi. Kokoomus vedätti sote-lehmänkaupoissa kepua perusteellisesti. Kepu sai lisää edustuspaikkoja, mutta kokoomus vei rahat. Makea kosto on pelata Orpo oppositioon. Koko Sipilän hallituskaudenhan kokoomus on tosiasiassa tahtipuikkoa heilutellut.

Rinne pääministerinä antaisi hyvät mahdollisuudet keskustalle palata ajamaan vaikkapa viljelijöiden etuja. Eivät demarit ensimmäisenä vakuutuskuorienkaan kimppuun kävisi. Ay-porukoilla on omissa raha-asioissa tonkimista riittävästi.

Irtisanomishässäkkä pitää tietenkin ennen vaaleja hivuttaa sinisen työministerin piikkiin ja puhdistaa kepun maine. Sehän kyllä Suomessa onnistuu!

Jospa keväällä saataisiin kolmet vaalit. Kaikki äänestämään!

Viljo Laukkanen, Iisalmi

Uusimmat

Mielipidekirjoitukset

Vireä järjestötoiminta on yksi toimivan kansalaisyhteiskunnan kulmakivistä – "Tehdään Iisalmesta Suomen järjestöystävällisin kunta vuonna 2025"

Superruokaa Suomesta – Meillä on valtavat mahdollisuudet, kun uskallamme ajatella uudella tavalla

Educa perui Aito avioliitto -yhdistykseltä pääsyn messuille – "Seta ei voi sietää, että lapsille ja nuorille saisi puhua enää avioliitosta, jossa perinteisesti voi olla isä ja äiti sekä tyttöjä ja poikia"

"Jos jossain tapahtui virheitä ja teknisiä häiriöitä, niin kukaan veteraani ei sen vuoksi jäänyt ilman tukipalveluja"

Moni eläkeläinen on yhteisönsä dynamo – "Ei ole yhdentekevää, miten yhteiskunta eläkeläisiä kohtelee"

Köyhyys kasvattaa vihaa ja katkeruutta – "Päättäjien tehtävä on rakentaa sellainen yhteiskunta, jossa ihmiset voivat hyvin"

Ajetaanko ihmisiä pakkomuutolla kaupunkeihin? Onko keskittäjäpuolueille maaseutu vain joku romanttinen ulkomuseo?

"Luonnon sekametsää ei tule kerralla kaataa aukoksi" – Nyt tienvarsimaisemista voi muodostua käsitys, että avohakkuita lobanneet ovat pärjänneet

Viime vuosina on tehty paljon heikennyksiä – "Asioilla on tarkoitus tapahtua niin, kun päätetään oman ideologian mukaan"

Talvisten kulkuväylien kunnon vaihtelu kummastuttaa: Makkaralahden lumikenkäily vastaan Parkatintien korkkarikävely