Ei pitäisi katsoa viisaampien keskusteluja – "Mitään järkeä en hommasta löytänyt"

Ei pitäisi ymmärtämättömän katsoa viisaampien keskusteluja. Niin kuitenkin erehdyin tekemään ja seurasin eduskunnan toimintaa hallituksen tiedoksiannon tiimoilta. Mitään järkeä en hommasta löytänyt. Mutta arvailla toki tyhmä kansalainen saa:

Vaalit lähestyvät, ja keskustan kannatus on alamaissa. Gallupeissa edellä ovat SDP ja kokoomus. Seuraava hallitus olisi todennäköisesti sinipuna apupuolueilla täydennettynä. Kepu jäisi oppositioon perussuomalaisten ja sinisten rippeiden kanssa.

Pentikäisen ja Sipilän suunnitelma: järjestetään konflikti ay-liikkeen ja hallituksen välille. Näin vaaleissa saadaan SDP pääministeripuolueeksi ja seuraava hallitus punavihreäksi. Kokoomus vedätti sote-lehmänkaupoissa kepua perusteellisesti. Kepu sai lisää edustuspaikkoja, mutta kokoomus vei rahat. Makea kosto on pelata Orpo oppositioon. Koko Sipilän hallituskaudenhan kokoomus on tosiasiassa tahtipuikkoa heilutellut.

Rinne pääministerinä antaisi hyvät mahdollisuudet keskustalle palata ajamaan vaikkapa viljelijöiden etuja. Eivät demarit ensimmäisenä vakuutuskuorienkaan kimppuun kävisi. Ay-porukoilla on omissa raha-asioissa tonkimista riittävästi.

Irtisanomishässäkkä pitää tietenkin ennen vaaleja hivuttaa sinisen työministerin piikkiin ja puhdistaa kepun maine. Sehän kyllä Suomessa onnistuu!

Jospa keväällä saataisiin kolmet vaalit. Kaikki äänestämään!

Viljo Laukkanen, Iisalmi