En pääse hoitoon, koska resursseja ei ole – "Päättäjät voisivat nyt miettiä tätä tilannetta!"

Olen 15-vuotias tyttö Pohjois-Savosta. Olen ollut ahdistunut viidenneltä luokalta lähtien. Vuonna 2017 minulla todettiin masennus.

Äskettäin oma hoitava lääkärini kirjoitti minulle lähetteen Julkulaan Kuopioon, mutta eivät ne minua sinne sisälle ottaneet, koska katsoivat, että en ole vielä vaaraksi itselleni enkä muille. Hoitoon en pääse, koska resursseja hoitamiseeni ei ole.

Halusin Julkulaan siksi, koska minulla on ollut jo niin pitkään huono vointi. Minua harmitti ihan hirveästi, kun en päässyt osastojaksolle, vaikka olin sitä jo pitkään odottanut.

Minulla ainakin ahdistus on aika paljon rajoittanut ihmisten kanssa olemista. Siksi en ole jaksanut nähdä niin paljon ihmisiä. Olen ollut enempi yksin ja miettinyt kaikkia asioita mitä minulle on tapahtunut lyhyessä ajassa. Asuinpaikan vaihtaminen voi olla nuorelle vaikeaa.

Lääkäri suositteli minulle kirjoittamista. Ja nykyään kun niin monet nuoret voivat pahoin, halusin kirjoittaa siitä, koska minulla on omia kokemuksia kun apua ei saa. Se on yhtä helvettiä.

Joten toivon, että päättäjät voisivat nyt miettiä tätä tilannetta! Nuorissa on tulevaisuus, mutta huonolta näyttää. Nuoret eivät saa apua ajoissa.

Tyttö 03

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.