Kannattaisiko katujen puhtaanapitoa vielä miettiä – "Ainakaan tällä pätkällä ei ole ketään, jonka terveydelle lumitöiden teko olisi hyväksi

Olemme asuneet 40 vuotta tällä rannalla. Kadun puhtaanapidon ohjeissa on nähty monenlaista vaihetta. Joskus on meidän tontinomistajien velvollisuus ollut pitää katu puhtaana puoliväliin, joskus jalkakäytäville kasvaneet ruusupuskat ovat aiheuttaneet huomautuksen.

Kun ainakaan tällä pätkällä ei ole ketään, jonka terveydelle lumitöiden teko olisi hyväksi, olemme sopineet, että jos sydän pysähtyy naapurin puolella, ambulanssi kutsutaan vasta, kun raato on hinattu oman tontin kohdalle.

Kaihoten muistelen niitä aikoja, kun ensin kulki tiekarhu ja sen perässä traktori, joka avasi liittymän. Joskus kävi niin, että linja-autopysäkin avaaja työnsi lumen naapurin liittymään.

Olisi mielenkiintoista tietää, kuka päättää ja millä tasolla. Toistuvat pyynnöt Kirkonsalmentielle kertyvistä ja pihaan valuvista ja jäätyvistä vesistä eivät ole tuottaneet tulosta. Kerran olen minäkin kaatunut jäätyneellä naapurin pihatiellä, ja huutelin apua ohikulkijalta. Kiitos avusta. Siitä tuli kielto mennä postilaatikolle.

Ehdotan kohteliaimmin, että kaupungin sosiaalitoimi ja tekninen virasto pohtisivat asiaa tarkemmin; onko tarkoitus, että vanhuksen asuvat edelleen kotonaan? Tuleeko liittymän avaamisesta toinen sähkönsiirtomaksu, Savon vaiva?

Samalla ehdotan, että By Iisalmi -tunnustus myönnetään Iisalmen sairaalan päivystykselle.

Kaisa A. Nurhonen, vaivainen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.