Kansanedustajaehdokkaan mielipide: "Muista, äänestäjä: tulossa ovat Suomen kohtalon vaalit"

Eduskuntavaaleissa valitsemme maahamme valiojoukon edustamaan ja vaalimaan maamme asioita. On tärkeää selvittää ehdokkaidemme motiiveja heidän pyrkiessä tähän jaloon virkaan. Ovatko ne vain haukottelevaa kannanottoa eduskunnan kyselytunneilla, vai onko edustaminen alkanut jo ennen edustajaksi valintaa?

Ihmisiä tulee kuunnella turuilla ja toreilla ja ihan vain arkisen elämän keskellä vaikka omassa työssä, jos sellainen on. Itse olen koettanut kuunnella enemmän kuin puhua. Onhan Jumala luonut minulle kaksi korvaa ja vain yhden suun.

Kun joka kerta ovat samat henkilöt vänkääntymässä päättämään maamme asioista, ja usein samat henkilöt on heidät sinne valinneet, niin kysyn, että olemmeko kaikki saaneet valinnoista enemmän hyötyä vai haittaa? Jos ehdokkaiksi valitaan henkilöitä joilla on jo lompsassa varmistettuna iso vuosieläke tai optioita ja osinkoja satojen tuhansien edestä vuosittain, ovatko he vähempiosaisten asialla?

Tarvitaan päättäjiksi ihmisiä, joilla ei näitä rikkauksia ole. Ja jos ei omia omaisia ole sairaalapalveluiden tarpeessa, niin tuskin he kaipaavat kunnallisia terveys- ynnä muita palveluita varsinkaan haja-asutusalueille. Ja edustajat suuren etelän alueella eivät takuulla ehdottele maaseutumme elvytyspaketteja.

Täytyisi melkein olla niin, että valitaan Suomen kansasta vaikka 100 000 hyvämaineista henkilöä ja vedetään arvalla heidän joukosta kansanedustajat ja ministerit, niin oikeudenmukaisuus toteutuisi paremmin. Kaikilla kun ei ole tukijoukkoja, joilla on kymmeniä tuhansia laittaa mainoskampanjoihin.

Muista, äänestäjä, nyt on kyseessä Suomen kohtalon vaalit ja henkilövaalit. Puolueet taistelevat liikaa toisiaan vastaan, ja isoilla on varaa rahan voimalla taistella. Pienten tekniset vaaliliitot vähän tasaavat voimasuhteita, mutta se ei riitä. Äänestä nyt, suomalainen, oikein. KP:n mukana meno Suomessa tasaantuu ja oikeudenmukaistuu. Suomi ja suomalaiset ovat kunnia-asia meille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.