Kauniita sanoja, mutta realiteetit ovat ihan toiset: "Verohallinnon palvelunumerot ja chat ovat ylikuormitettuja silloin, kun apua tarvitsisi kiireesti"

Verojohtaja Seija Lampinen kirjoittaa työnsä puolesta kauniisti verottajan toimista (IS 25.8.). Oman kokemukseni ja monen ystäväni kokemuksen mukaan realiteetit ovat kuitenkin ihan toiset. Palvelunumerot ja chat-palvelu ovat ylikuormitettuja silloin, kun apua todella tarvitsisi kiireesti.

Lue myös: Verohallinnon surkeus – "Menin taksilla Iisalmen verotoimistoon selvittämään asiaani ja järkytyin"

Lue myös: Veroasioiden hoitamiseen on useita tapoja, joista verkkoasiointi on suosituin

Minä jouduin alkutalvesta kirjaamaan kirjani kuvittajan tekijänoikeuspalkkioita tulorekisteriin, ja se oli touhua se. Soitin kalliita puheluita Verohallintoon, ja asioiden hoito oli työlästä.

Tavallinen hiljainen ihminen pelkää verottajaa, koska verottaja voi tehdä virheen, jonka oikaisu on mahdotonta. Silloin ei auta muu kuin maksaa, vaikka tilanne olisi millainen tahansa, virhe jo teoriassakin selvä virhe.

Varmasti Verohallinto hoitaa asioita myös oikein ja kunnollisesti, mutta paljon olisi korjattavaa. Digitalisaatio on hyvä asia, mutta juuri kaikkein haavoittuvimmilla ihmisillä ei ole edes tietokonetta, eikä kykyä hoitaa asioitaan verkossa.

Minulla on nyt tiedossa monenlaista tapausta, joista ei intimiteettisyistä voi puhua julkisesti, koska asianomaiset pelkäävät verottajaa, vaikka ovat toimineet rehellisesti.

Jos verojohtaja Seija Lampinen haluaa käydä keskustelua kanssani yksityisesti, olen siihen valmis. Sähköpostiosoitteeni ja puhelinnumeroni saa Iisalmen Sanomien toimituksesta.

Haluaisin myös tavata verojohtaja Seija Lampisen kasvotusten, jos siihen olisi Iisalmessa tilaisuus.

 

Ulla Arkko, eläkkeellä oleva opettaja, runoilija, Lapinlahti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Veroasioiden hoitamiseen on useita tapoja, joista verkkoasiointi on suosituin

Verohallinnon surkeus – "Menin taksilla Iisalmen verotoimistoon selvittämään asiaani ja järkytyin"