Kaupunginvaltuuston kokouspaikasta keskusteleminen jatkuu: "Ymmärrän huolen, perusteluja en kuitenkaan"

Rouva kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kiitoksia vastauksestanne. Tätä sunnuntaiaamuna kirjoittaessani tiedän, että olette valtuustossa jo päättäneet asian, ennen kuin tämä ilmestyy, mutta haluan vastata kirjoitukseenne. Olihan se kuitenkin osoitettu minulle. Ymmärrän huolenne kaupunkimme imagosta johtavana luottamushenkilönä. Perustelujanne en ymmärrä.

Ensinnäkin perustelu, että kuusi valtuuston kokousta vuodessa, siis vuodessa, häiritsee ratkaisevasti Karl Collanin toimintaa, ei ole kestävä. Eikä sekään perustelunne, että Luma-keskuksen Iisalmi-sali olisi rakennettu valtuuston kokouksia varten. Se vasta olisi kerskarakentamista.

Kyselin vastauksenne jälkeen Karl Collan -salin viikoittaisilta käyttäjiltä häiritseekö veto heitä. Vastaus oli kielteinen ja he eivät istu sen enempää oikealla kuin vasemmallakaan.

Kertomanne kuuden vuoden kaipaus takaisin Luma-keskukseen tuntuu myös oudolta, koska päätös siirtyä Karl Collan -saliin on aikanaan perustunut valtuutettujen tahtoon. He olivat erittäin tyytymättömiä saliin. Silloinen puheenjohtaja teetti valtuustokyselyn siirrosta, mutta ymmärtääkseni te päätätte sen itse. Puheenjohtajana teillä on siihen oikeus.

Yksi tärkeimmistä asioista, minkä olisin teidän toivonut kertovan, on mistä rahat tähän hankkeeseen otetaan. Tuntuu todella oudolta, että kun kaupungissamme on suuria ongelmia homekoulujen korvaamisessa, niin tähän hankkeeseen otetaan rahat kh:n päätöksen mukaisesti: "Kate määrärahalle osoitetaan projektin 5030/Koulukiinteistöt projektilta 6814/Mansikkaniemen koulu." Monet parakkikouluihin siirtyvien lasten vanhemmat olisivat varmaan keksineet tälle rahalle parempaakin käyttöä.

Jos Luma-keskukseen kuitenkin haluttaisiin tehdä remontti ja muuttaa se nykyaikaiseksi, niin kyllä se pitäisi tehdä normaalin valmistelun kautta. Käydä läpi muutkin tarpeet kuin kuusi valtuuston kokousta vuodessa, esimerkiksi yo-kirjoitukset. Ja määrärahat tähän niin kuin muihinkin hankkeisiin budjetoida omiksi määrärahoiksi, eikä tempoa niitä isojen hankkeiden sisältä, jolloin todelliset kustannukset häviävät meiltä tavallisilta veronmaksajilta täydellisesti.

Ari Isopoussu, yrittäjä, Di

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.