"Kukaan ei ole laiton"

En ole erityisemmin perehtynyt lainsäädäntösihteeri Aino Pennasen toimiin, mutta muutamia kommentteja tahtoisin esittää Airi Pulkkisen Iisalmen Sanomissa lauantaina 4.8. julkaistusta mielipidekirjoituksesta.

On sydämetöntä puhua turvapaikkaprosessista turhana rahan haaskauksena, sillä kyse on ihmishengistä. Turvapaikkaa harvoin haetaan ihan vain huvin ja urheilun kannalta.

Ei ole leikin asia, että turvapaikanhakijoiden ihmisyyttä vähätellään vetoamalla lakiin samalla kun heitä pakkopalautetaan turvattomiin olosuhteisiin, varsinkin kun Maahanmuuttoviraston linja on tiukentunut ja turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa heikennetty.

Me kaikki olemme ihmisiä ja meillä kaikilla on oikeus elää. Lakien muuttaminen on hidas prosessi, ja vääryyksiin täytyy puuttua jo silloin kun ne tapahtuvat eikä vain jälkeenpäin viisastella!

Kansalaistottelemattomuutta tarvitaan maailmassa, jossa ei kohdella kaikkia ihmisiä tasavertaisesti. Näinä aikoina emme saa pelata fasistien pussiin toiseuttamalla apua tarvitsevia, vaan meidän täytyy kohdella toisiamme inhimillisesti.

Kukaan ei ole laiton.