"Kukaan ei ole laiton"

En ole erityisemmin perehtynyt lainsäädäntösihteeri Aino Pennasen toimiin, mutta muutamia kommentteja tahtoisin esittää Airi Pulkkisen Iisalmen Sanomissa lauantaina 4.8. julkaistusta mielipidekirjoituksesta.

On sydämetöntä puhua turvapaikkaprosessista turhana rahan haaskauksena, sillä kyse on ihmishengistä. Turvapaikkaa harvoin haetaan ihan vain huvin ja urheilun kannalta.

Ei ole leikin asia, että turvapaikanhakijoiden ihmisyyttä vähätellään vetoamalla lakiin samalla kun heitä pakkopalautetaan turvattomiin olosuhteisiin, varsinkin kun Maahanmuuttoviraston linja on tiukentunut ja turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa heikennetty.

Me kaikki olemme ihmisiä ja meillä kaikilla on oikeus elää. Lakien muuttaminen on hidas prosessi, ja vääryyksiin täytyy puuttua jo silloin kun ne tapahtuvat eikä vain jälkeenpäin viisastella!

Kansalaistottelemattomuutta tarvitaan maailmassa, jossa ei kohdella kaikkia ihmisiä tasavertaisesti. Näinä aikoina emme saa pelata fasistien pussiin toiseuttamalla apua tarvitsevia, vaan meidän täytyy kohdella toisiamme inhimillisesti.

Kukaan ei ole laiton.

Uusimmat

Mielipidekirjoitukset

Löytyykö rohkeutta tarkastella opetussuunnitelman sisältöä itsekriittisesti? – Lapset ja nuoret tarvitsevat turvallista ja kaikin puolin terveellistä oppimisympäristöä

Setalla ei ole mitään avioliittoja vastaan: "Aito avioliitto -hanke tähtää avioliitto-oikeuden poistamiseen samaa sukupuolta olevilta pareilta"

Hallituksen ajama sote-malli on osoittautumassa monilta osin toteuttamiskelvottomaksi – "Yksityinen puoli uhkaa kuoria kermat päältä"

Miksi maakuntien keskuskaupungit eivät muutamien ministeriöiden silmissä ole enää kelvollisia hoitamaan koko valtakuntaa palvelevia tehtäviä? – "Suhtautuminen seutukaupunkeihin on ollut vieläkin tylympi"

"Emme luota siihen Suomeen, jossa kokoomus, kepu ja takiaisten takakonttipuolue siniset päättävät maan asioista"

Vireä järjestötoiminta on yksi toimivan kansalaisyhteiskunnan kulmakivistä – "Tehdään Iisalmesta Suomen järjestöystävällisin kunta vuonna 2025"

Superruokaa Suomesta – Meillä on valtavat mahdollisuudet, kun uskallamme ajatella uudella tavalla

Educa perui Aito avioliitto -yhdistykseltä pääsyn messuille – "Seta ei voi sietää, että lapsille ja nuorille saisi puhua enää avioliitosta, jossa perinteisesti voi olla isä ja äiti sekä tyttöjä ja poikia"

"Jos jossain tapahtui virheitä ja teknisiä häiriöitä, niin kukaan veteraani ei sen vuoksi jäänyt ilman tukipalveluja"

Moni eläkeläinen on yhteisönsä dynamo – "Ei ole yhdentekevää, miten yhteiskunta eläkeläisiä kohtelee"