Mielelläni vastaan Ari Isopoussulle: ”En tule pysäyttämään Luma-keskuksen äänentoistohanketta”

Mielelläni kaupunginvaltuuston puheenjohtajana vastaan Ari Isopoussulle (IS 7.6.) – minä, joka olen kulttuurin ja nuorison ystävä.

En missään nimessä tule pysäyttämään Luma-keskuksen Iisalmi-salin äänentoistohanketta. Se on ollut yksi hartaimmista toiveista kuuden vuoden ajan, että vihdoinkin tämä Iisalmi-sali pääsisi siihen käyttöön, mihin se alun perin on rakennettukin, eli kaupunginvaltuuston kokouksia varten.

En ole vielä tavannut yhtään julkista laitosta, johon ei olisi uusittu tänä päivänä tarvittavaa nykytekniikkaa. Luma-keskuksella pidetään erittäin paljon myös muita tapahtumia, esimerkiksi kokouksia, seminaareja ja luentoja, ja tekniikka laahaa armottomasti jäljessä.

Pyydän teitä kaikkia ystävällisesti tutustumaan esimerkiksi Youtuben kautta eri kuntien ja kaupunkien valtuustojen kokouksiin. Yllättäen ympäri maata suositaan paikaltaan puhumista nykyaikaista tekniikkaa käyttäen.

Paikallaan puhuminen myös rohkaisee valtuutettuja käyttämään enemmän puheenvuoroja, kun ei tarvitse mennä pönttöön puhumaan. Kaikille valtuutetuille se ei ole helppoa.

Karl Collan -sali on vetoinen, siellä vasemmassa reunassa istuneena olen vedon tuntenut. Tähänkin lienee helpotusta tulossa kun saadaan salin korjaus Kulttuurikeskuksen tulevan remontin yhteydessä. Toki oikealla puolella istuvat halusivat lahjoittaa minulle villasukat, jotta pysyisin lämpimänä.

Odotan suuresti sitä päivää, että valtuustomme saa omat tilat, jotta eri kulttuuriseurat saavat käyttää Karl Collan -salia, eikä valtuuston kokoukset vie heidän laadukasta harjoitteluaikaansa.

Hallituksen kokouksessa, paria henkilöä lukuun ottamatta oltiin sitä mieltä, että nyt jos koskaan on aika laittaa tämäkin Iisalmi-sali arvoiseensa kuntoon. Toivottavasti saamme sen myös sisustettua siten, että siellä näkyy Iisalmen kaupunginvaltuuston historia tähän päivään. Tehdään valtuustotyömme näkyväksi myös tätä kautta.

Toivotamme teidät kaikki tervetulleeksi seuraamaan valtuuston kokouksia paikan päälle. Kuuluvuus on loistava, koska sali on suunniteltu kokouksille. Tämä lisännee myös salille ulkopuolisia käyttäjiä entisestään ja Kulttuurikeskukselta tilat jäävät kulttuurin harrastajille. Se lienee tarkoitus alun perin ollutkin.

Kati Åhman, Iisalmen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja (sd.)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.