Moniammatillinen yhteistyö ja riittävät resurssit ennaltaehkäisevät nuorten syrjäytymistä

Juhani Ahon koulun vanhempainyhdistyksen hallitus sai huhtikuun kokouksessaan vierailleelta poliisin Ankkuriryhmältä paljon tärkeää ja hyödyllistä tietoa toiminnastaan Iisalmessa sekä lähikunnissa.

Me kaikki allekirjoittaneet Juhani Ahon koulun vanhempainyhdistyksen hallituksen jäsenet vetoamme Iisalmen kaupungin kuntapäättäjiin ja virkamiehiin, jotta Iisalmen Ankkuriryhmä saa kaupungilta ehdottoman tarpeellisen nuorisotyöntekijän työpanoksen työryhmäänsä.

Moniammatillinen yhteistyö ja riittävät resurssit ennaltaehkäisevät nuorten syrjäytymistä. Koemme erittäin tärkeäksi tällaisen matalankynnyksen toimintamallin, jossa vanhempi tai nuori voi kysyä apua ilman leimautumisenpelkoa.

Mielestämme kaupungin panostus nuorisotyöntekijän palkkaamiseen on taloudellisesti kannattavaa, jos tällä saadaan pelastettua yksikin nuori rikoskierteestä tai sijoittamiselta perheen ulkopuolelle. Ankkuriryhmä pyrkii toimimaan ennaltaehkäisevästi. Nuoren rikoskierteen katkaisussa on erittäin tärkeää ripeät ja tehokkaat moniammatilliset toimintamallit, jota Ankkuriryhmä tarjoaa.

Vanhempainyhdistys toivoo, että nuorisotyöntekijän mahdollinen palkkaaminen ei veisi resursseja jo olemassa olevasta nuorisotyöntoiminnasta. Tämän vuoksi toivomme, että Iisalmen Ankkuriryhmän toimialueella olevat kunnat osallistuvat nuorisotyöntekijän palkkakustannuksiin.

Juhani Ahon koulun vanhempainyhdistys :

Maaria Eriksson

Taru Vatanen

Seija Penttinen

Anu Havukainen

Helena Törmänen

Johanna Randelin

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.