Nyt tolkku käteen: ilmastonmuutoksen pelastamiseksi on mietittävä muita keinoja kuin kieltää saunan lämmitys

Kotitalouksien kulutuseuroista suurimman osan haukkaa aivan arkiset asiat: asuminen, energia, ravinto ja liikkuminen. Erot kuntatyyppien välillä eivät ole merkittäviä, mutta kuitenkin Itä-Suomessa korostuvat ravinnon, liikenteen ja asumisen kulut . Meillä on pitkät välimatkat, vähän julkista liikennettä ja talvella ruukkaa olemaan vielä kylmäkin.

Verottaja ei tunne armoa nykyisessä vihermyllytyksessä ja nyt kannattaakin miettiä, kenen laariin äänensä vaaleissa antaa.

Meillä ei voi hekumoida sähköautoilla jo pelkästään sääolosuhteiden haasteellisuuden vuoksi, saati sitten pitkien välimatkojen. Joka tapauksessa täällä asumme ja kaikkea mihin eniten varojamme joudumme käyttämään, verotetaan rankimman kautta.

Keskimääräinen tulotasokin on alhaisempi kuin etelässä, ollaan putoamassa syvemmälle tulokuoppaan. Vihervasemmistolainen julkisen liikenteen ihannointi ei paljoa täällä auta, linja-auto tulee joskus tai ei sittenkään.

Yksityisautoilu on meille perusehto ja energiaa tarvitsemme lämmittämiseen. On huhuttu, että kohta kielletään puun polttokin ja aletaan mittaamaan savupiippujen hiukkaspäästöjä. On sitä maalla osattu puuta polttaa ja kun polttaa kuivaa puuta, niin ei siinä mitään hiukkasia harakoiden kiusaksi liiemmin synny.

Olisiko aika ottaa tolkku käteen ja miettiä muita keinoja kuin saunan lämmitystä ilmastonmuutokselta pelastamisessa.

Harri Väänänen, kansanedustajaehdokas (ps.), Varpaisjärvi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.