"Odotan sitä aikaa, että Pride-viikkoa ei enää tarvita"

Jokakesäinen Pride-viikko näkyy ja kuuluu. Sosiaalisessa mediassa firmat Finnairia myöten ovat vaihtaneet profiilinsa sateenkaaren väreihin. Kansallismuseosta tulee viikon ajaksi Pride House, tapahtumakeskus, jonka ohjelmistoon kuuluu muun muassa keskustelutilaisuuksia.

Tänä vuonna ihmisten tunteet näyttävät kuohuvan aiempaa enemmän. Mielipiteitä seksuaalisuudesta on laidasta laitaan ja ne ovat entistä kärkevämpiä ja osittain suoraa vihapuhetta. Valtavirrasta poikkeavaa seksuaalisuutta verrataan avoimesti esimerkiksi lasten hyväksikäyttöön ja rangaistavaan rikokseen.

Vaikka on ollut järkyttävää huomata kansassamme vallitseva suvaitsemattomuus seksuaalivähemmistöjä kohtaan, nostaa se samalla esiin, kuinka paljon on vielä matkaa tasa-arvoiseen yhteiskuntaan. Siihen, että ihmisyys olisi itseoikeutetusti jokaiselle sama. Siihen, että ihmisinä olisimme yhtä arvokkaita ja merkittäviä seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolesta riippumatta.

Odotan sitä aikaa, että Pride-viikkoa ei enää tarvita. Että tasa-arvo ja suvaitsevaisuus olisivat yhtä itsestään selviä jokaiselle. Se vaatii vielä paljon konkreettista työtä ja tietoisuuden lisäämistä. Jokainen meistä on vastuussa siitä omalta osaltaan.

Hyvää seksuaalisen tasa-arvon päivää, joka päivä.

Sanna Kauppinen, kaupunginvaltuutettu (sd.), Iisalmi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.