Olisipa mukava toivottaa tervetulleeksi tutustumaan joulutoriin By Iisalmi

Naapurikaupunkiin Kuo-pioon puuhataan joulutoria ihan eurooppalaiseen tyyliin kojuineen ja kaikkine koristeineen. Mikäpäs siinä.
Lycka till.

Mitä iso edellä, sitä pienempi perässä. Iisalmi olisi myös oiva paikka ihan ikiomalle kotoisalle joulutorille. Ei suureellisesti, vaan omiin puitteisiin sopivana. Joulutori olisi oiva jatke jo perinteeksi muodostuneelle Iisalmen joulunavaukselle.

Meillähän on rekvisiittaa valmiina, eli torin laidalla viettää talviuniaan puolentusinaa kojua, sopivia juuri joulutorin myyntikojuiksi. Ei kun luukut vain auki, värilyhty räystäälle ja valmista on. Vieressä on torin esiintymislava, johon saa sopivasti värivaloja loistamaan ja tunnelmaa luomaan.

Tarvitaan vain runsaasti houkuttelevaa mainontaa ja juttua tuutin täydeltä, niin joulutori alkaisi kiinnostaa innokkaita myyjiä kotinurkilta ja vähän kauempaakin. Ohjelmaa löytyy varmasti omasta takaa: joulupukki kerran päivässä jututtamassa niin kilttejä kuin muitakin lapsia, ja tonttujoukko hyörisi lavalla.

Yllättäviäkin esiintyjiä ja yrittäjiä saattaisi ilmaantua, kun on koko tori käytettävissä, rajana vain mielikuvitus.

Joulutori-ideassa on vain yksi mutta: ketä tai keitä asia kiinnostaisi niin paljon, että innostusta ja halua sekä ripaus
uskallustakin toteuttamiseen riittäisi. No, kertahan se olisi ensimmäinenkin.

Olisipa mukava toivottaa tervetulleeksi väkeä kotoa ja kauempaakin tutustumaan joulutoriin By Iisalmi.

Sinikka Haaksiala, Iisalmi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.