Otetaanko mallia? Ruotsissa lähes kaikki aluesairaalat tekevät nukutuksessa päiväkirurgiaa vaikkeivät koko viikkoa päivystäkään

Sosiaali- ja terveysministeriön hullu idea keskittää leikkaustoiminta ja kieltää nukutukset aluesairaaloissa on johtanut miljoonien eurojen tappioihin ja henkilökunnan työttömyyteen sairaaloiden hiljentyessä. Lisäksi kalliit laitteet makaavat toimettomina.

Kuka hyödyntää tyhjät tilat? Rahat otetaan toki veronmaksajien taskusta. Eihän STM eikä sote-poliitikot joudu taloudelliseen vastuuseen virheistään.

Ruotsissa lähes kaikki aluesairaalat tekevät nukutuksessa päiväkirurgiaa vaikkeivät koko viikkoa päivystäkään. Joka kaupungissa on anestesialääkäri turvana. Näinhän Iisalmessa ja Varkaudessa on menestyksellä tehty päiväkirurgiaa vuosikymmenet KYSin kanssa synergiassa. Sosiaali- ja terveysministeriön sekä poliitikoiden puheet heikosta laadusta ja toimenpideluvuista ovat keksittyjä.

Nyt kannattaa tarkistaa mitä oma vaaliehdokas tuumaa meidän sairaalan jatkosta. Haluaako hän sen todelliseen toimintaan ja työtä hoitajille ja lääkäreille.

Maakunnan ja Ylä-Savon puolesta

Hannu Vierola, lääkäri, Iisalmi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.