Päätöksiä Vieremän hoivakodin lääkehankinnoista ei ole vielä tehty

Iisalmen Sanomissa on kuluneen viikon aikana käsitelty Attendon hoivakotien lääkehankintoja ja niiden mahdollisia vaikutuksia Vieremän apteekkiin.

Ensinnäkin on todettava, että päätöksiä Vieremälle avattavan hoivakodin lääkehankinnoista ei ole vielä tehty. Toisekseen on syytä oikaista tulkintaa siitä, mikä on hoivakodin rooli lääkkeiden hankinnassa.

Attendon hoivakotien asukkaat ovat julkisen terveydenhuollon piirissä kuten kaikki kuntalaiset, ja lääkkeet määrää hoitava lääkäri. Attendo ei osta eikä kustanna asukkaittensa lääkkeitä, vaan tarjoaa heille lääkkeiden hankinnan palveluna.

Hoivakodeissa, joissa annosjakelu on käytössä, Attendo tilaa lääkkeet apteekista ja maksaa annosjakelun.

Annosjakelu on turvallinen ja taloudellinen vaihtoehto asukkaalle, minkä vuoksi sitä suositaan hoivakodeissa. Mikäli asukas ei halua käyttää Attendon palvelua lääkkeittensä hankinnassa, hän tai hänen omaisensa voi ostaa lääkkeet haluamastaan apteekista ja toimittaa ne hoivakotiin. Asukkaalla on siis valinnanvapaus lääkehankinnoissa.

Attendon yhteiskunnallinen tehtävä on rakentaa sekä tarjota hoiva-, kuntoutus- ja asumispalveluja kunnille, joiden vastuulla näiden palvelujen järjestäminen on. Näin varmistamme, että kuntalaiset saavat heidän tarvitsemansa ja yhteiskunnan heille osoittamat ja kustantamat palvelut.

Vastuullisuuttamme on tuottaa palvelut paitsi laadukkaasti myös kustannustehokkaasti.

Ilona Sammaljärvi, viestintäpäällikkö, Attendo

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.