Syntyikö esitys vastoin äänestystulosta? "Iisalmelaisten olisi hyvä lukea perusopetuksen palveluverkkosuunnitelmat ja hallituksen pöytäkirja"

Mansikkaniemen (Metsäpirtin kurssi- ja leirikeskuksen) asemakaavoitus käynnistyi keväällä 2017 Ylä-Savon seurakuntayhtymän anomuksesta. Koulutuslautakunta oli kokouksessaan 17.1.2017 samanaikaisesti päättänyt käynnistää perusopetuksen palveluverkkosuunnitelman välittömästi ja kiireellisesti. Ajallisesti Mansikkaniemen alueen kaavoitus ja Kirkonsalmen koulun siirto oli saanut ”lähtölaukauksen”.

Perusopetuksen palveluverkkosuunnitelmasta tehtiin syksyllä 2017 kaksi eri versiota, ensimmäinen 91-sivuinen ja toinen, 58 -sivuinen lisäys. Kirkonsalmen koulun siirtoa käsiteltiin näiden suunnitelmien pohjalta 31.1.2018 yleisötilaisuudessa Kulttuurikeskuksella.

Kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 5.2.2018 perusopetuksen palveluverkkosopimuksen lisäyksen. Tämä prosessi on luettavissa kaupunginhallituksen 5.2.2018 kokouksen pöytäkirjassa kokonaisuudessaan. Vastoin kaupunginhallituksen äänestystulosta ”kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että Iisalmen kaupungin perusopetuksen palveluverkkoa kehitetään ja investointisuunnitelma laaditaan vaihtoehdon viisi (VE5) mukaisesti.” Eli Kirkonsalmen koulu siirretään Mansikkaniemelle. VE5 oli kaupungin virkamiesryhmän ehdotus.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi 12.2.2018 yksimielisesti ilman puheenvuoroja kaupunginhallituksen poikkeuksellisen esityksen, jossa Kirkonsalmen koulun korvaava uusi koulu rakennetaan Mansikkaniemelle RKY-alueelle. Kaupunginvaltuuston kokous on katsottavissa Youtubessa. Se löytyy googlaamalla ”Iisalmen kaupunginvaltuuston kokous 12.2.2018”.

Iisalmelaisten olisi hyvä lukea nuo perusopetuksen palveluverkkosuunnitelmat ja esimerkiksi kaupunginhallituksen pöytäkirja 5.2.2018 koskien näiden suunnitelmien hyväksyntää.

Valtuusto oli pelkkä kumileimasin

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.