Vastaus Textarit-palstan ihmettelyyn: Pyrimme tukemaan monilajisuutta

Haluamme vastata Textarit-palstan viestiin kahden lajin harrastamisesta (nimimerkki Vastuulliset esiin!, IS paperilehti 8.9.). Molemmilla urheiluseuroilla on tahtotila siihen, että iisalmelaiset tai yläsavolaiset lapset ja nuoret liikkuisivat paljon ja monipuolisesti. Pyrimme tukemaan kaikilla tavoin monilajisuutta.

Seuramme ovat vuosien ajan käyneet keskustelua siitä, millä keinoin molempien lajien harrastaminen onnistuisi parhaalla mahdollisella tavalla. Harrastusaikojen sopimisessa on toki monenlaisia haasteita, joita olemme yhdessä pyrkineet ratkomaan. Erityisesti Iisalmen kaupungin jäähallin täysi varaustilanne asettaa ison haasteen vuorojen yhteensovittamiselle.

Seuramme, kuten myös monet muut urheiluseurat Suomessa, ovat haastavan tilanteen edessä, kun monia eri lajeja harrastavat lapset, nuoret ja perheet tekevät lajivalintoja. Tässä kohdassa seurat joutuvat miettimään joukkueiden muodostamista uudelleen: ikäryhmät ovat monesti pieniä, ja aina valitettavasti omaa ikäryhmäjoukkuetta ei enää kaikille halukkaille löydy. Pyrimme löytämään uusia muotoja harrastamiseen sekä tarjoamaan mahdollisuuden harrastaa seuroissamme mahdollisimman pitkään.

Toivomme yhteydenottoa allekirjoittaneisiin, niin keskustellaan yhdessä, miten harrastaminen voisi edelleen jatkua.

Pasi Tuovinen, puheenjohtaja, FBI ja Niina Jaatinen, puheenjohtaja, IPK-juniorit

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.