IPK on tekemässä pientä ihmettä - surkean alkukauden jälkeen joukkue voi välttää karsinnat

IPK otti keskiviikkona todella tärkeän voiton, kun joukkue kaatoi Peliitat 4–2. Peliitat on IPK:n päävastustaja taistelussa siitä, mitkä joukkueet joutuvat karsintoihin. KooVee on tällä hetkellä sarjan viimeisenä 48 pisteellä. Peliitat tippui toiseksi viimeiseksi 57 pisteellä. IPK:llä on nyt kasassa 59 pistettä. IPK:n yläpuolella on K-Vantaa ja Roki, joka on vielä kiinni pudotuspelipaikassa. Rokilla on pisteitä kasassa 65, kun pelejä on pelaamatta neljä. Teoriassa IPK:lla on siis vielä mahdollisuus pudotuspeleihin, mutta se on melkoisen epätodennäköistä.

Yläpuolella olevien joukkueiden pitäisi ajautua tappioputkeen, IPK:n jatkaessa voittojen tiellä.

Karsintojen välttäminenkin olisi voitto surkeasti sujuneen alkukauden jälkeen. Peli-Karhuilla on nyt takanaan neljän ottelun voittoputki. Kuntopuntari näyttää hyvältä. Päävalmentaja Tommi Miettisen alaisuudessa joukkue on voittanut 18 ottelusta 13:sta.

IPK:n säilyminen Mestiksessä on luonnollisesti tärkeää sarjaan paljon panostaneelle joukkueelle. Joukkueen lisäksi säilymisellä on merkitystä myös koko seutukunnalle. IPK on ollut aluetta positiivisella tavalla yhdistävä tekijä. Se on tuonut yhteishenkeä Ylä-Savoon.

Mestiksessä pärjääminen ei ole pikajuoksu, vaan maraton. Yhden kauden alamäestä ei kannata masentua. Keskeistä on tehdä hyvää tulosta pitkäjänteisellä työllä. Tärkeää olisi rakentaa joukkuetta kestävästi, erityisesti omien junioreiden varaan. Siinä on joukkueella vielä parannettavaa. Omien junioreiden kasvattaminen ja vastuun antaminen tuo jatkuvuutta.

Kaksi seuraavaa peliä ratkaisevat paljon. IPK pelaa perjantaina ja lauantaina vieraskentillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.