Kiuruvesi on maaseutukaupunki, joka ei suostu näivettymään - jokainen sukupolvenvaihdos antaa pontta myös muille

Jotakin Kiuruveden Hotelli-Ravintola Peltohovin merkityksestä kertoo se, mitä eläkkeelle jäävä yrittäjä Kauko Kärkkäinen mainitsi ihmisten reaktioista.

Kun yrityksen mahdollisesta myynnistä uutisoitiin syksyllä, alkoi paikan kohtalosta tulla jatkuvasti kyselyä: "Joko on tietoa, mitä tapahtuu?"

Yrityskauppojen syntyminen vaatii aikansa, eikä jatkajan löytyminen ole nykyisin ollenkaan sanottua. Nyt ratkaisu tuli – ja kuten yrittäjät totesivat, se on iloinen ja paras mahdollinen.

Timo Marjoniemen ja Jarmo Saastamoisen Walle Oy alkaa pyörittää hotelli-ravintolan toimintaa, Minna ja Jari Nikkinen jatkavat YS-Viihde Oy:ssä lounaspuolella.

Näitä tulevaisuuteen uskovia yrittäjiä tarvitaan. Jarmo Saastamoinen kertoi tavoitteistaan Iisalmen Sanomien haastattelussa viime vuoden lopulla näin:

– Kaikessa on ajatuksena, että haluan tuoda elinvoimaa ja tuloja Pohjois-Savoon (IS 5.11.2019).

Hotelli-Ravintola Peltohovin perusti Erkki Peltolan yhtiö vuonna 1981. Se on yksi niistä yläsavolaisista yrityksistä, jotka kuuluvat oleellisena osana kotipaikkakuntansa katukuvaan ja jotka tunnetaan kauempanakin.

Palveluja ei voi pitää itsestäänselvyytenä. Ei siis vain nuiloteta kotona, vaan lähdetään syömään, viihtymään ja nauttimaan siitä kuuluisasta lähilomailusta. Ostetaan läheltä.

Kiuruveden keskustassa tapahtuu nyt paljon. Esimerkiksi Jarkko Riikosen ja Kari-Matti Rädyn kiinteistöhankinnat ja remontit ovat todella isoja satsauksia koko paikkakunnan kehittämiseksi.

Kiuruvesi on maaseutukaupunki, joka ei suostu näivettymään. Jokainen sukupolvenvaihdos antaa pontta myös muille. Kiuruvesi on elossa, ja vahvasti onkin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.