Ponsse on Suomen maineikkain, ja riemukkaasti täältä syrjäseudulta

Ponsse on Suomen maineikkain yritys vuonna 2018, kertoi vastikään T-Median Luottamus&Maine -tutkimus.

Todella arvokas saavutus, mutta mikä vielä hienompaa, Ponsse nousi kärkeen korkeammilla pisteillä kuin mikään yritys aiemmin.

Pelifirma Supercell säilytti toisen sijansa ja kolme viime vuotta kärkipaikkaa pitänyt Kone sijoittui kolmanneksi.

Nyt tehty tutkimus toteutettiin kuluneena kesänä ja siihen vastasi yli 6 600 suomalaista. Tutkittavat yhtiöt valittiin maaliskuussa 2018 olleen esitutkimuksen perusteella. Siinä 1 154 suomalaista nimesi spontaanisti kaksi mielestään erityisen hyvämaineista ja kaksi erityisen heikkomaineista yritystä.

Eli hyvämaineisia yrityksiä tiedustellessa on monen mieleen noin vain välähtänyt Ponsse.

Se onkin aikamoinen juttu. Ponsse tiedetään ja sitä arvostetaan. Se tekee ne mualiman parraat mehtäkonneet, mutta se on myös saanut tarinansa kuuluville. Mainetutkimuksessa tuli ennätyspisteet vastuullisuudesta ja innovaatiokyvyistä.

Talouselämä-lehti kuvaili tiistaina verkkouutisessaan maineikkaimman yrityksen tulevan "syrjäseudulta".

Syrjäseutu harvoin on mairitteleva ilmaus, ja kalskahtaahan se tuossakin korvaan.

Mutta eikös mitä, Ponsse on pystynyt osoittamaan takamatkalla sijainninkin vahvuudeksi. Se on ylpeästi, jopa riemukkaasti vieremäläinen ja bisnes porskuttaa. Samalla yritys on harvinaisella tavalla osa koko yhteisöä, mistä kertoo myös Iisalmen Sanomissa tänään oleva katugallup – yhdenlainen minikokoinen mainetutkimus sekin.

Ja taitaa maine vähän säteillä meihin kaikkiin. Muualla liikkuessa saa usein nyökätä hyvillään, että kyllä, sieltä Ponssen kotiseudulta ollaan.