Edessä on kauan odotettu Iisalmen derby – Iisalmen Sanomat näyttää paikallisottelun suorana lähetyksenä

PK-37 ja PAVE kohtaavat kauan odotetussa Iisalmen paikallisottelussa keskiviikkona Sankariniemellä. Iisalmen Sanomat näyttää paikallisottelun suorana lähetyksenä verkkosivuillaan kello 19.00 alkaen.

Livelähetykset ovat tilaajille, joilla on käytössä tilaukseen kuuluva VerkkoPlus-palvelu. Livelähetyksiä pääsee siis seuraamaan lehden nettisivulle sisään kirjautumalla. Linkki lähetykseen tulee ennen pelin alkua etusivulle.

PK-37 ja PAVE olivat edellisen kerran vastakkain sarjapelissä 2007. PK-37:n päävalmentaja Jani Vidgren kuvaa paikallisottelua matsiksi, jota kumpikaan ei halua hävitä. Ottelussa voi ratketa jo kauden Iisalmen herruus, jos joukkueet eivät kohtaa enää loppusarjassa.

– Paikallisasetelma ja tutut vastustajat tuovat varmasti ekstralatausta kentälle. PAVE on fyysinen, suhteellisen kokenut ja hyvä joukkue. Meidän tavoite on kolme pistettä, Vidgren painottaa.

Vidgren on linjannut, että PK haluaa olla kentällä hallitsevampi osapuoli. PK haluaa puolustaa aggressiivisesti eteenpäin.

PAVE keskittyy peleihin enemmän puolustuspeli edellä. Etenkin kun joukkue menetti kaksi hyökkäyksen avainpelaajaa, Tuomas Halosen ja Samu Vidgrenin, paikallisvastustajaan. PK on edellä etenkin hyökkäysosastoa tarkastellessa.

PAVE:n potentiaalinen sauma yllättää ennakkosuosikki piilee myös erikoistilannepelaamisessa. Vidgren odottaa PK:lta pallollisen pelin kehittymistä verrattuna kauden kenraaliin Kajaanin Hakaa vastaan.

– Peli ei ole varmasti kummallakaan kovin valmista, mutta yritystä ainakin riittää.

Otteluun voidaan koronarajoitusten takia ottaa enintään 480 katsojaa. 2007 joukkueiden kohdatessa PK:n kotipelissä paikalla oli noin 500 katsojaa. Otteluun on luvattu aurinkoista keliä.

– Toivotaan, että tulee paljon yleisöä. Tunnelma on ollut peleissä melko hiljaista, mutta toivotaan, että paikallispeli nostaa kulttuuria, Vidgren arvioi.

PK pääsee otteluun paremmalla terveystilanteella. Vidgren ei ainakaan paljastanut varmoja poissaolijoita ennen viimeistelytreenejä. Ylipäänsä Pallo-Kerholla on paikalliskilpailijaan verrattuna laajempi rinki.

PAVE:n kokoonpanosta puuttuvat varmuudella loukkaantuneet Miika ja Miro Luoma sekä Niklas Innanen.

– Hyökkääjä Toni Nousiainen on aloittanut treenaamisen, mutta on vielä arvoitus, pystyykö hän pelaamaan. Vaivoista kärsineen Antti Kauppisen pitäisi pelata, valmentaja Anssi Lipponen arvioi.

Lipponen kuvaa PK:ta valmentajansa näköiseksi joukkueeksi.

– He pelaavat melko suoraviivaisesti. Joukkue pitää yllä tempoa ja taistelua. PK:lla on hyvä määrä kokemusta nuoressa joukkueessa. Heillä on vahva joukkue tähän sarjaan.

PK-taustainen Lipponen sanoo, että on mukava päästä vääntämään tuttuja kavereita vastaan.

– Kentällä ei kuitenkaan kavereita tunneta, vaan mennään kovaa tilanteisiin. Kyllähän se tuo ekstralatausta.

Lipponen arvioi, että joukkueesta löytyy varma ja kokenut puolustuslinja. Keskikentällä ja hyökkäyksessä on enemmän sitten näytönpaikkoja nuoremmille pelaajille.

Juttu paikallisottelusta ilmestyy luettavaksi tuoreeltaan keskiviikkoiltana lehden verkkosivulle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.