IPK:lta sivussa RoKi-ottelussa kahdeksan pelaajaa - kokoonpanoon nousee neljä A-junioria

Iisalmen Peli-Karhut varmisti Mestiksen runkosarjan viimeisessä vierasottelussa viime lauantaina paikan pudotuspeleihin. Runkosarja päättyy keskiviikon kotiotteluun Rovaniemen Kiekkoa vastaan ja IPK:lta on sivussa peräti kahdeksan pelaajaa.

– Huilautamme muutamia pelaajia, sillä useilla pelaajilla on eriasteisia kolhuja. Hyvä puoli on se, että omat A-nuoret saavat RoKi-ottelussa paikan näyttää osaamistaan, kertoi IPK:n luotsi Janne Sinkkonen tiistaina.

Keskiviikon ottelusta ovat sivussa maalivahti Aleksi Autio, puolustajat Lauri Heinonen, Iiro Sulin ja Niko Putkonen. Hyökkääjistä eivät vedä pelitamineita päälle Janne Katosalmi, Henri Fomin, Juuso Nevalainen ja Juha Virtanen.

Sinkkonen kertoi myös, että ainakin osa keskiviikon pelistä sivussa olevista pelaajista kykenee pelaamaan ensimmäisessä puolivälieräottelussa tulevana lauantaina.

– Liekö tässä vaiheessa kautta enää yhtään pelaajaa, joka olisi täysin terve, jatkoi Sinkkonen.

A-nuorista pääsevät haistelemaan Mestiksen ilmapiiriä kakkosmaalivahtina aloittava Joonas Kilpeläinen, 21, sekä hyökkääjät Matias Karttunen, 20, Tino Karppinen, 20 ja Valtteri Korhonen, 20.

Sinkkosen ajatuksena on peluuttaa A-nuoria omana ketjunaan.

Iloinen uutinen on puolestaan se, että loukkaantumisen takia ainoastaan 23 ottelua tällä kaudella pelannut puolustaja Niko Korhonen tekee keskiviikkona paluun kaukaloon. Korhonen oli ennen loukkaantumistaan etenkin hyökkäyssuuntaan vahva ehtien tehdä kymmenen tehopistettä.

Peli-Karhujen sijoitus on runkosarjassa joko kuudes tai seitsemäs. Kuudenneksi IPK nousee voittamalla RoKin, mutta samalla Jokipoikien pitää hävitä kotonaan jo runkosarjan voiton varmistaneelle KeuPa HT:lle.

– Tällä hetkellä on tuplamäärä taustatöitä tehtävänä, sillä pudotuspeleissä kohtaamme joko Ketterän tai SaPKon. Keskiviikon pelien jälkeen olemme tässäkin asiassa viisaampia, pohdiskeli Sinkkonen.

IPK oli ensimmäisenä Mestis-vuotenaan runkosarjan viimeinen eli sijalla 13. Jo tähän mennessä on joukkue tehnyt iisalmelaista kiekkohistoriaa ottamalla paikan Mestiksen pudotuspeleihin.

– Ei meillä ole tarkoitus lähteä pudotuspeleihin ainoastaan osallistumaan, vaan myös menestymään, pohti ”Jasi” jo hieman tulevaakin.

Runkosarjan viimeinen ottelu IPK–RoKi keskiviikkona 7.3. klo 18.30

Uusimmat

Sporttiset

Yläsavolaisilla hieno ilta Oulussa – Magic Monday -raveissa harvinainen tapahtuma

Joulun taikaa – IITA:n luistelijoilla oli näytöksessään jo jouluinen tunnelma

Jääkiekon 2. divari: LaLulle kotitappio, IPK Team kylpi kahdesti Lappeenrannassa

LL-89:lle voitto ringeten SM-sarjassa harvinaisella Lahden omalla maalilla

Teräviä laukauksia ja maaleja kotiyleisön yleisön iloksi – salibandyn pelaajamäärät ovat isossa kasvussa valtakunnallisesti, mutta ei ainakaan vielä Iisalmessa

E.V. Jory Toto76-voittoon Kuopion kaviouralla – Jukka-Pekka Kauhanenkin ajoi muutamia hyviä sijoituksia

Kun ei kulje, niin ei kulje – IPK joulutauolle viiden tappion putkessa

Ruotsi meni nurin jo toisen kerran – Kärppien juniori Samu Tuomaala viimeisteli kaksi upeaa maalia

Huono toinen erä vei pohjan IPK:n pelaamisesta – TuTo iski kaksi kertaa tuhoisasti alivoimalla

Salahmin SM-mitalisteilla on yhteinen harrastus – Karppisen pariskunta aloitti kilpailemisen vasta vanhemmalla iällä kaverin innoittamana