Iisalmelaisen Anni Angerian ME-hiihto virallistettiin – 24 tunnin uskomaton suoritus on nyt Guinness World Record

Moni varmaankin muistaa iisalmelaisen Anni Angerian hiihtäneen kevättalvella 2018 yhden vuorokauden aikana hieman yli 375 kilometriä.

Vuorokauden hurja urakka noteerattiin maailmanennätykseksi, sillä Angeria paransi edellistä ennätystä yli 40 kilometrillä.

Nyt, reilu vuosi myöhemmin, Angerian vuorokauden hiihto on virallistettu Guinnessin World Record -suoritukseksi eli iisalmelaisnaisen rykäisemä 375,564 kilometriä pääsee mahdollisesti Guinnessin ennätysten kirjaan.

Iisalmen Visaa edustava pitkien matkojen hiihtäjä olisi voinut lopettaa urakkansa Levin huhtikuisella lumella jo 20 tunnin uurastuksen jälkeen, sillä tuolloin meni aikaisempi ME-tulos rikki.

Angeria kuitenkin jaksoi vielä painaa neljä tuntia lisää, vaikka energian imeytymisen kanssa oli loppupuolella ongelmia ja teki ennätyksen, jota ei välttämättä ihan helposti rikota.

– Minusta se olisi tuntunut luovuttamiselta, jos olisin jättänyt siinä vaiheessa hiihtämisen kesken, hän totesi tuolloin Iisalmen Sanomille.

Kun vuorokausi täyttyi ja urakka loppui, niin Anni Angeria totesi:

– Oksettaa ja joka paikkaan sattuu. Mutta muuten olo on todella onnellinen.

Samassa tapahtumassa nähtiin myös toinen maailmanennätys, kun Hans Mäkipää hiihti miesten vuorokauden hiihdossa 472 kilometriä parantaen entistä ME:tä lähes 40 kilometriä.

Myös Mäkipään urotyö on hyväksytty Angerian suorituksen lailla Guinness World Record -suoritukseksi.

Anni Angeria ei ollut keskiviikkona varma, että julkaistaanko suomalaisten 24 tunnin hiihto Guinnessin ennätysten kirjassa.

– Hyvältä kuitenkin tuntuu kaiken jälkeen, että nimeni löytyy Guinness World Recordista. Hiihto oli tietenkin kova urakka, mutta vielä kovempi urakka oli kerätä kaikki todistusaineisto Guinnessin hyväksyttäväksi.

24 tunnin hiihdossa oli kaikkiaan 24 valvojaa, ja heistä jokaisen täytyi täyttää englanninkielinen paperi todistaakseen Angerian hiihtosuoritus. Angeria oli osaan valvojista yhteydessä vasta hiihdon jälkeen.

– Valvojien ”metsästäminen jälkikäteen oli aika hankalaa ja meinasin jo luovuttaa, kun tajusin mitä kaikkea pitää hiihdon jälkeen tehdä. Päätin kuitenkin ryhtyä keräämään tarvittavat paperit ja tarvittavat videopätkät, ja nyt voin sanoa, että se kannatti.

Kaiken piti olla jo kunnossa, mutta Angerialta vaadittiin vielä lisäselvitys ja todisteita Levin hiihtolenkin pituudesta.

– Kisojen TD oli onneksi tunnettu henkilö tehtävässään ja hän oli mitannut hiihtolenkin molempiin suuntiin. Sain lopulta ilmoituksen, että kaikki on ok. Se tuntui ison urakan päätteeksi ihan hienolta, Angeria totesi.

Vieläkö uuden ME:n yrittäminen kiinnostaa?

– En ole enää harjoitellut läheskään yhtä paljon kuin aikaisemmin, mutta toisaalta 400 kilometrin hiihtäminen vuorokaudessa kiehtoo. Olosuhteiden pitäisi olla tuolloin aika täydelliset. Sitä ne eivät todellakaan Levillä olleet, kun päivällä oli shortsikeli, Anni toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Sporttiset

Katso tästä kuvasarja Liikuntaseura Otteen uusista hulppeista tiloista

Liikuntaseura Ote muutti Kilpivirrantie 7:ään – 750 neliön tiloista löytyy kaksi hienoa salia

PK-37:n puolustukselle tuli pahoja virheitä – Kolme tehtyä maaliakaan ei auttanut iisalmelaisjoukkuetta pisteille

PAVElle taisteluvoitto Varkaudesta

Jullet juhlivat Kajaanin kaviouralla

Klubi-36 B-tytöt palasivat voittojen tielle

Iisalmeen luokkavoitto Keuruun rallista

Tamma Sinterella uran avausvoittoon Joensuussa

IPK on päässyt harjoittelemaan laajalla ringillä – joukkue on muovautumassa kasaan

PK-37:n B:lle tappio Lappeenrannassa