Iisalmen liikuntahalli sai uuden pinnan ja uudet rajat

Iisalmen liikuntahallin remontti on sisätilojen osalta jo valmis. Hallin ulkopuolella viimeistellään vielä joitakin korjaustöitä.

Hallin lattiaremontin teki tarjouskilpailun voittanut Urheilulattiat Indoors, joka laittoi uutta pintaa noin 1 300 neliömetrin alalle.

Vuonna 2001 rakennetun liikuntahallin pinta oli jo ”yliajalla”.

– Valmistaja antaa lattian pinnalle aikaa 10 vuotta. Alkuperäisellä mentiin nyt 16 vuotta. Oli se vanha jo aikakin uusia. Pinnassa oli jo jonkin verran murtuneita kohtia, toteaa kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Pekka Partanen.

– Joiltakin käyttäjiltä kuulin jo kommenttia, että onko täällä sisällä mitään tehtykään. Samalle täällä näyttää, koska lattian pintavärit ovat samat ja myös rajavärit ovat samat kuin aikaisemmin, Partanen kertoo.

Liikuntahallin suurimpia käyttäjiä urheiluseuroista ovat salibandyseura Floorball Iisalmi sekä yläkerran kamppailutiloissa Iisalmen Judoseura.

Liikuntahallin vakiovuorot alkavat pyöriä 27. elokuuta lähtien. Urheiluseurojen lisäksi isot yritykset, kuten Olvi, Genelec, Ponsse ja Normet, ovat varanneet vuoroja.

– Nyt tilanne on se, että perjantai-illalle löytyy vielä joitakin vuoroja, mutta muuten halli on kohtuullisen hyvin varattu. Kiinnostuneet voivat kysyä vuoroja uimahallilta Kaija Herdiltä.

– Päiväsaikaan liikuntahallilla järjestetään jumppia. Vuoroja on varattu myös varhaiskasvatukselle ja kouluille, Partanen valottaa.

Liikuntahallilla järjestetään myös erilaisia turnauksia ja muita tapahtumia.

– Tulevallakin kaudella tarjolla on huippulentopalloa, kun Savo Volley pelaa Miesten Mestaruusliigan ottelun Iisalmessa. Alustavien tietojen mukaan ottelu pelataan 23. lokakuuta Team Lakkapäätä vastaan.

– Ensi talvena Iisalmen liikuntahalli on myös kilpailupaikkana judon ja potkunyrkkeilyn SM-kilpailuille. Tässä samassa yhteydessä uusittiin alkuperäiset tatamin matot 220 neliömetrin alalle, Partanen kertoo.

Myös liikuntahallin ulkopuolella on tehty kuntokartoituksessa havaittuja kosteusvauriokorjauksia lähinnä rakennuksen nurkkien ja saumojen osalta.

Investointiohjelmassa remonttiin oli varattu 100 000 euroa. Lattian pinnoitus maksoi noin 40 000 euroa ja uusien rajojen laittaminen noin 4 000 euroa.

– Ulkopuolen toimenpiteet ovat vielä hieman kesken, joten kokonaishintaa en tässä vaiheessa vielä osaa sanoa. Näyttää kuitenkin siltä, että remontti tulee jäämään 100 000 euron tavoitehinnan alle, toteaa kunnossapitopäällikkö Kari Hyyryläinen.

Uusimmat

Sporttiset

”Liigaleijonilla” on torstaina kova paikka – puolivälierävastustajaksi on tarjolla vielä kolme vaihtoehtoa

Fade To Black on noussut ikäluokkahevoseksi

Iisalmen Uimarit vierailivat Kuopion Kevätuinneissa

Pasi Tossavainen kaatoi keilat tarkimmin Pielavedellä

Iisalmen Ratsastajille menestystä viikonloppuna

Eeva Rönkkö jälleen palkinnoille Jyväskylässä

Panu Tirkkonen pitkän tauon jälkeen ringisssä

Kalle Ålander otteli hopealle Unkarissa – Iisalmelainen nousi maailmancupin podiumille 15 vuoden tauon jälkeen

PK-37 valahti lohkonsa jumboksi – joukkue on pelannut jo 270 minuuttia ilman maalia

Pave Iisalmelle tappio kotiavauksesta – Warkaus JK oli parempi maalein 1–3