Kiira Väänänen metsästää yhä EM-kisarajaa – Iisalmen pm-kisoissa leka lensi 61,24

– Kesäkuussa pitää se EM-raja (63,00) heittää, ei tässä muukaan auta, totesi lauantaina Iisalmessa Ratakadulla järjestetyissä piirinmestaruuskisoissa piipahtanut Varpaisjärven Vireen Kiira Väänänen.

Talvimestaruuskilpailuissa ennätyksensä 61,95 heittänyt Väänänen tavoittelee paikkaa alle 22-vuotiaiden EM-kisoihin, mutta jostain hänen pitäisi taikoa ennätykseensä vielä reilu metri lisää.

Väänänen heitti lauantain nopeatempoisessa kisassa neljä kertaa yli 60 metriä voittoheiton kannettua 61,24.

– Täällä on erittäin hyvä ja sopivan liukas rinki, joten ei tulos jäänyt ainakaan olosuhteista kiinni. Hieman ehkä hätäilin tekniikan kanssa, mutta en ole huolissani, pohti Väänänen.

Hän heitti kahdesti yli 61 metriä, vaikka toinen heitto osui hieman suojaverkkoon.

– Siinä heitossa oli aineksia pidemmällekin. Olen harjoitellut todella hyvin, mutta nyt pitää vaan saada tuloskunto kisoissa esiin. Seuraavan kerran kilpailen jo ensi keskiviikkona Jyväskylässä, Väänänen totesi.

Naisten moukarissa nähtiin myös Iisalmen Visan Tia-Maria Paldaniukselta hyviä heittoja. Paldanius oli ykkönen 17-vuotiaissa tuloksella 58,31.

Miesten moukarikisan piirinmestaruuden vei Vireen Arttu Väänänen tuloksella 58,56.

Kakkonen oli miesten kuulassa voiton vienyt Keiteleen Kunnon Panu Tirkkonen. Hän jäi Väänäsen tuloksesta yli yhdeksän metriä.

Panu Tirkkonen työnsi kuulakisan viimeisellä kierroksella 16,58 ja vei voiton ennen viisi kierrosta kisaa johtanutta SiiPon Lauri Lindqvistiä (16,26). Visan kokenut Juha Kumpulainen pääsi pokkaamaan kotikisoista pronssia tuloksella 15,38.

– Sanoin Panulle (Tirkkonen) ja muille kuulamiehille, että rikkokaa Ratakadun kuulaennätys 16,23 tai saatte kävellä kotiin, naurahti Kumpulainen ennen kisaa.

Kärkikaksikko siihen ylsikin, joten ei mennyt heillä kotimatka kävelypeliksi.

Panu Tirkkonen kommentoi lauantain suorituksiaan työvoitoksi.

– Tavoittelin sellaista 16,50–16,70 tulosta ja sinnehän se meni. Kisoja on tälle kesälle vielä vähän alla, mutta eivätköhän ne tulokset hiljalleen parane, totesi ennätyksen 18,27 omaava Tirkkonen.

Visa ja Keiteleen Kunto järjestivät kesäkuun alussa kaksi heittolajien pm-kisaa, sillä viikko sitten heitettiin Keiteleellä kiekkoa ja keihästä.

– Ensimmäiseksi kerraksi oli kohtalaisen mukavasti osanottajia, ja miesten kuulakisa oli ihan kelvollista kansallista tasoa, sanoi Tirkkonen.

Juha Kumpulaisella on pieni toive Iisalmen kaupungille.

– Moukarikenttä kaipaisi muutaman metrin pidennystä. Tällä hetkellä kentällä voidaan mittauttaa noin 70 metrin heittoja, mutta esimerkiksi Tommi Remeksen heitot olisivat vaarassa lentää pöpelikköön, Kumpulainen naurahti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Sporttiset

SM-rallisarjan Joensuun kilpailu lyhenee 

Lajeksen laturetki on peruttu – Perumisen syynä erittäin epävarmat hiihto-olosuhteet

”Solina on tosi reipas ryhmä” – Liikuntaseura Otteella on nyt jäseniä noin 390

FBI kohtaa VehVen – Seuraa tästä livelähetystä kello 19 alkaen

FBI–VehVe tulee suorana verkkosivuilla – FBI hakee kauden parasta esitystä

Hyvä kädenvääntäjä on nopea, voimakas ja taktinen – Lajissa pitää oppia sietämään hermokipuja

FBI:n sarjajohto on yllätys – Lohkon voitto toisi nousukarsintapaikan

Kauhanen ja Hakkarainen voittoon myös Joensuussa

Vilppilähdöt pilasivat Sara Francisin viikonlopun

Henri Kaatrasalo voitti nuorten SM-hopeaa