Lea Sinkkosen oppilaat taituroivat Kajaanin raveissa

Kiuruveden Hingunniemessä tehdään arvokasta työtä suomalaisen hevosurheilun eteen ja hevosten pariin saadaan uusia nuoria ammattilaisia.

Perjantain Kajaanin lounasraveissa hevosenhoitajan opintoja suorittavat Fanny Ryynänen ja Sara Koivula osoittivat, että oppi ei ole mennyt hukkaan.

Ryynänen ajoi voiton Ylä-Savon Koulutuskuntayhtymän omistamalla eli niin sanotusti koulun hevosella ruuna Vincent Laxilla ja Sara Koivula ajoi toiseen koulun hevosen ruuna Graindfield Bennyn neljänneksi.

– Tuoreet ajokortit on kummankin tytön taskussa ja hienosti meni ajot, kehui opettaja Lea Sinkkonen suojattejaan.

Eikä Sinkkosta harmittanut, että Vincent Lax kiri hänen Timo Mäkäräisen kanssa omistaman viisivuotiaan tamman Hilma Hilpeämielen edelle.

–Hilma tuli pikkutauolta, eikä se ollut vielä parhaimmillaan. Sillä ei aivan vielä riitä vauhdit kesällä, joten ajetaan nyt syksyllä kilpaa.

Hilma Hilpeämieli asustaa Timo Mäkäräisen luona Runnilla, missä oli aikanaan myös sen persoonallinen isä Elias Intomieli.

Sinkkonen tuntuu pitävän opettajan työstään.

– Paljon tässä tuttuja tulee ja oppilaiden uraa on mukava seurata. Ja kyllä hevosalalla oppii töitä tekemään eli avuja tulee muillekin aloille, mietti Sinkkonen.

Hyvää kulkua jatkoi Kajaanissa myös iisalmelaisen Mika Lappalaisen suojatti ruuna Procyon, jonka Veli-Pekka Toivanen ajoi toiseen peräkkäiseen voittoon.

Viisivuotiaan kulku on nyt niin menevää, että Lappalaiset voisivat jo ottaa suunnan kovempiinkin tehtäviin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.