500 euron kuutiomikki kelpaa maailmalle, mutta ei iisalmelaisille poliitikoille, joten kunta laittaa 70 000 euroa poliitikkojen omiin mikkeihin

Iisalmen Sanomien mielipidepalstalla on käyty keskustelua siitä, onko 70 000 euron investointi valtuustosalin äänentoiston parantamiseksi järkevä. Kyseessä ovat valtuutetuille hankittavat henkilökohtaiset mikrofonit. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kati Åhman puolusti hankintaa Iisalmen Sanomissa. Hänen kirjoitti, että "En ole vielä tavannut yhtään julkista laitosta, johon ei olisi uusittu tänä päivänä tarvittavaa nykytekniikkaa. Luma-keskuksella pidetään erittäin paljon myös muita tapahtumia, esimerkiksi kokouksia, seminaareja ja luentoja, ja tekniikka laahaa armottomasti jäljessä."

Åhman antaa kirjoituksessaan ymmärtää, että kaikissa nykyaikaisissa saleissa, joissa pidetään kokouksia ja seminaareja on samanlainen mikrofonijärjestelmä, jota Iisalmeen ollaan hankkimassa 70 000 eurolla. Asia ei ole näin. Perinteiset mikrofonijärjestelmät ovat pikemmin häviämässä.

Ratkaisu moniin saleihin ympäri Suomea ja maailmaa on löytynyt suomalaisesta innovaatiosta nimeltä Catchbox. Se on kuutionmuotoinen mikrofoni, jonka voi ojentaa vieressä istuvalle ihmiselle. Kuutiomikrofonijärjestelmän hinta on noin 500 euroa. Jos kuutioita ostettaisiin esimerkiksi 5 kappaletta valtuustosaliin, hinta nousisi noin 2 500 euroon.

Teknisen lautakunnan listalta löytyy tieto, että yksi tällainen mikrofoni on jo valtuustosalissa, mutta sitä ei käytetä. Se on ilmeisesti koettu hankalaksi. Tuote kyllä kelpaa maailmanluokan seminaareihin ja startup-tapahtumiiin, mutta iisalmelaisille poliitikoille se ei kelpaa. Olisiko Iisalmessa sittenkin kyseessä vain perisuomalainen laiskuus?

Valtuutettujen olisi hyvä muistaa, että he käyttävät veronmaksajien rahoja, siksi nuukuus ja kustannustietoisuus on järkevää. Tässä tapauksessa se olisi myös modernia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.