Iisalmen Sanomien juhlavuoden kunniaksi teemme toivesisältöä

Iisalmen Sanomat täyttää tänä vuonna 95 vuotta. Se on kunniakas taival mille tahansa yritykselle.

Iisalmen Sanomien perustaminen liittyy voimakkaasti sananvapauteen. Iisalmessa kaupunkiporvariston Salmetar oli 1900-luvun alussa oli johtava lehti. Maakunnan väki koki sen itselleen etäiseksi. Asukkaat kokivat, ettei heidän äänensä tullut kuulluksi Salmettaren kautta riittävän vahvasti. Tähän sanomisen tarpeeseen perustettiin Iisalmen Sanomat vuonna 1925.

Iisalmen Sanomat juhlii 95-vuotista matkaansa tavalla, joka on mielestämme se kaikken tärkein ja merkityksellisin. Olemme toki monissa tapahtumissa läsnä, mutta juhlavuotemme pääpaino on sisällössä. Se on Iisalmen Sanomien tapa kiittää maksavia asiakkaitamme eli tilaajia.

Iisalmen Sanomat teki viime vuonna sisältöuudistuksen, jonka vaikuttavuutta tutkittiin isolla tutkimuksella ja otoksella. Tutkimukseen vastasi lähes 1 000 lehden tilaajaa. Tutkimuksen tulokset jopa hieman yllättivät toimituksen, koska lukijat kokivat uudistukset niin hyvinä.

Esille nousi erityisesti puheenaiheuudistus, jossa samaa lehden esille nostamaa asiaa tarkastellaan monessa jutussa eri kanteilta. Lukijoiden erityiseen suosioon nousivat myös paikallishistoriaa käsittelevät aiheet, joita reilusti yli 70 prosenttia lukijoista kiitteli.

Juhlavuoden juttusarjoissa tuomme lukijoille entistä enemmän sellaista sisältöä, jota meiltä on toivottu.

Torstain lehdessä alkoi ensimmäinen juhlavuoden juttusarja, joka käsittelee Iisalmen Pohjolankadulle vuonna 1979 rakennetun Sahojen talon vaiherikasta ravintolaelämää. Myös muita juttusarjoja on luvassa, mutta pidämme ne vielä omana tietonamme ja yllätyksenä lukijoille. Virallinen juhlalehtemme ilmestyy loka-marraskuussa.

Juhlavuoden juttusarjoja voi myös ehdottaa toimitukselle toimitus@iisalmensanomat.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.