Iisalmen funkkiskirkko saa kesällä uutta pintaa – Laukkalan kirkko Pielavedellä odottaa vielä vuoroaan

Iisalmen uuteen kirkkoon eli Pyhän Ristin kirkkoon tehdään julkisivusaneeraus.

Hommaan saatiin neljä tarjousta, ja Ylä-Savon seurakunnan yhteinen kirkkoneuvosto valitsi urakoitsijaksi kilpailutuksen päätteeksi Pinnoitus-Pekka Oy:n Kuopiosta. Saneeraus maksaa 306 760 euroa arvonlisäveroineen.

Kirkon julkisivupinnoite kunnostetaan ja ikkunat ja peltikatto saavat huoltomaalauksen. Korjaussuunnitelman on tehnyt iisalmelainen Insinööritoimisto Savolainen.

Hallintojohtaja Katariina BergbackaYlä-Savon seurakuntayhtymästä kertoo, että saneeraus tehdään kesäaikaan.

Kirkon korjaustöihin on budjetoitu 245 000 euroa, ja Bergbacka kertoo, että juuri saadun tiedon mukaan kirkkohallitus on myöntänyt rakennuksen korjaamiseen avustusta.

Funkkiskirkko on valmistunut vuonna 1934, ja se on peruskorjattu vuonna 1992. Yhtä isoa korjausta ei ole tämän jälkeen tehty.

Laukkalan kirkko Pielavedellä tarvitsisi myös korjausta, ja siihen on jo tehty suunnitelma. Kuluvan vuoden talousarviossa korjaukseen on merkitty 110 000 euroa määrärahaa korjaustöihin.

Kirkkoneuvosto kuitenkin päätti tiistaisessa kokouksessaan, että hanketta ei toteuteta tänä vuonna, vaan se siirtyy ensi vuoteen.

Korjaustyö oli jo kilpailutettu. Toinen, vaatimuksen täyttänyt tarjous oli suurempi kuin korjaukseen varattu summa.

Kilpailutus aiotaan tehdä uudelleen ensi vuoden alussa, ja tällöin korjaukseen pitäisi myös olla varattuna tarpeeksi määrärahaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.