Iisalmen valoteos on todella uniikki: sen kanssa voi nyt leikkiä

Espanjalaisen taiteilijan Spidertagin valotaideteos Iisalmen Savonkadulla hyödyntää valotekniikkaa ainutlaatuisella tavalla.

Spidertag on kutsunut ihmiset mukaan leikkiin – katsoja voi vaikuttaa interaktiiviseen teoksen värimaailmaan ja liikkeisiin valokaapeleita ohjaavan sovelluksen avulla.

Teosta voi ohjata vuorovaikutteisesti Lotus Lantern -sovelluksella, jonka Spidertag otti käyttöön ensimmäistä kertaa Iisalmessa.

Mobiililaitteeseen ladattavan sovelluksen, bluetooth-yhteyden ja teoksen yhteydessä löytyvän QR-koodin avulla katsoja voi ohjata valokaapelien värejä ja tutkia muutoksen vaikutusta kokonaisuuteen.

– Iisalmeen syttyi uusi maamerkki! Upea teos valaisee ja tuo energiaa ympäristöön, ja kaupunkilaisilta on tullut välittömästi positiivista palautetta, Iisalmen kaupungin kirjasto- ja kulttuuripalvelupäällikkö Sanna Marin kertoo tiedotteessa.

– Julkinen taide todellakin muuttaa kaupunkikuvaa ja ympäristöä, ja teoksen sijaintipaikka nousi nyt aivan uudella tavalla esille

Kaupunki odottaa nyt mielenkiinnolla, miten asukkaat ottavat teoksen vastaan ja miten innokkaasti sen kanssa ollaan yhteydessä – ja leikitään – kuten taiteilija itse vuorovaikutusta kuvaa.

Valotaideteos Interactive Neon Mural #6 julkaistiin 1. lokakuuta Savonkatu 13 -kiinteistön päätyseinälle osana Upeart Festival 2019 -taidetapahtumaa.

Neonväreissä hehkuvista, joustavista valokaapeleista muodostuva ‘Interactive Neon Mural #6’ on Spidertagin kuudes teos vuorovaikutteisten valotaideteosten sarjassa.

Taideteossarjan aiempia toteutuksia on nähty Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Chilessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.