Iso autoalan kauppa syntyi Iisalmessa – Hyvönen Yhtiöt Oy myi korjaamotoimintansa paikalliselle yritykselle

Iisalmessa toimivien autoalan yritysten ReKo Service Oy:n ja Raatix Oy:n kesken sovittiin merkittävästä liiketoimintojen kaupasta maanantaina.

Iisalmen Pitkälahdessa keväästä 2016 alkaen korjaamo-, rengas- ja varaosaliiketoimintaa harjoittanut ReKo Service myi kyseiset liiketoimintonsa iisalmelaiselle Raatix Oy:lle.

Automyynnin ja vuokraustoiminnan parissa toimiva Raatix Oy:n yrittäjä Janne Raati on saanut rinnalleen toiseksi yrittäjäksi autoalalla erilaisissa tehtävissä laajasti toimineen Tero Saarmalan, ja he jatkavat sekä laajentavat toimintaa tutussa osoitteessa ja tiloissa Pitkälahdenkadun varrella.

– Mietimme tätä jo pitkään, ja nyt palaset loksahtivat kohdalleen, Janne Raati ja Tero Saarmala kommentoivat tuoreeltaan.

ReKo Service Oy on toiminut niin henkilö- ja pakettiautojen kuin raskaan kaluston huolto-, rengas- ja varaosapalveluiden parissa.

– Liiketoimintakaupan taustalla on yrityksen omistavan Hyvönen Yhtiöt Oy:n halu ja tarve keskittyä ydinliiketoimintansa, eli elementti- ja erikoiskuljetuspalvelujen kehittämiseen, ReKo Service Oy:n toimitusjohtaja ja Hyvönen Yhtiöt Oy:n kehityspäällikkö Marko Leskinen sanoo.

– Kauppa antaa myös toisaalta mahdollisuuden ReKo Servicen Oy:n kautta tehtävän raskaan kaluston perävaunujen maahantuonnin ja myynnin edistämiseen.

– Korjaamotoiminnoista luopuminen auttaa meitä näissä tavoitteissa ja hyvällä yhteistyöllä Raatix Oy:n kanssa on saavutettavissa molempia yrityksiä ja niiden asiakkaita hyödyttäviä asioita, Marko Leskinen toteaa.

Raatix Oy on toiminut Iisalmessa niin ikään vuodesta 2016. Kaupassa siirtyi Raatix Oy:lle yksi mekaanikko vanhana työntekijänä ja yrittäjien itsensä lisäksi on aikomus työllistää nopeasti ainakin yksi asentaja lisää.

– Palveluvalikoima tulee kasvamaan myös korjaamopalveluiden osalta, ja lisäksi saamme automyynnin sekä vuokraustoiminnan nyt hyvälle liikepaikalle lähelle Iisalmen keskustaa. Tulemme panostamaan myös rengasmyyntiin niin kuluttajille kuin yrityksillekin, kertovat Janne Raati ja Tero Saarmala.

Uusimmat

Ylä-Savo

Koulukiusattu Marjo Lond saa voimaa kirjoittamisesta – runot ovat auttaneet elämässä eteenpäin

Tiet olivat enemmän kynnöspeltoja kuin maanteitä – usko Peltosalmi–Pielavesi-tien rakentamiseen oli mennyt

Iisalmen Sanomien verkkotilauksissa ennätyskasvu - diginä lehti ja paikalliset uutiset ovat aina ulottuvilla

Lokakuusta alkaen työmatka Iisalmi-Vieremä välillä taittuu linja-autolla – Se on halvempi, turvallisempi ja ympäristölle parempi vaihtoehto

Nuorisotyöntekijä poliisin rinnalla voisi katkaista rikoskierteen: Iisalmi kyselee nyt palkkaushaluja naapurikunnilta

Iisalmen asuntokaupassa hyvä suunta: "alkaa näkyä, että täällä on menestyviä yrityksiä"

Kattohaikaraa ei nähdä jokaisena vuonna

Onko kulttuurikeskuksella roskaamisongelma? – Kuka mitä häh? Otimme selvää.

Varas vei maatilan polttoainesäiliöstä ison määrän polttoainetta

Kymmeniä linnunpönttöjä syntyi tempauspäivänä – tulijoitakin vielä on, rakentajat arvioivat