Kiuruvedelläkin valmistetaan uutta bioenergiakattilaa – Haapajärven Lämpö Oy ja KPA Unicon allekirjoittivat sopimuksen pääasiassa havupuun kuorta hyödyntävän laitteen toimittamisesta

Haapajärven Lämpö Oy ja KPA Unicon ovat allekirjoittaneet sopimuksen 20 megawatin Unicon Renefluid -bioenergiakattilan toimittamisesta. Laitos valmistuu vuoden 2020 loppuun mennessä.

Uusi laitos Haapajärvellä sijoittu jo olemassa olevan KPA Uniconin toimittaman laitoksen viereen. Polttoaineena hyödynnetään Hasa Oy:n sahatuotannon sivujakeita, pääasiallisesti havupuun kuorta.

Toimitus sisältää kiinteän polttoaineen kattilan apulaitteineen, asennuksen ja käyttöönoton.

Laitoksen teknologiana käytetään Renefluidleijupetiteknologiaa, joka mahdollistaa erilaisten kosteiden biomassojen tehokkaan hyödyntämisen alhaisilla päästöillä.

Laitosta operoidaan ja valvotaan PlantSys-digitaalijärjestelmällä.

– Haapajärvi ja sen lämpöyhtiö ovat hienoja esimerkkejä kiertotaloudesta, kun Hasan puunjalostuksen muuhun hyötykäyttöön kelpaamattomat jakeet voidaan käyttää paikallisessa lämmöntuotannossa. Uusi lämpölaitos valmistetaan kotimaisin voimin tehtaillamme Lapualla ja Kiuruvedellä, toteaa KPA Uniconin varatoimitusjohtaja Teemu Koskela.

KPA Unicon on suomalainen perheyhtiö, joka luo ja toteuttaa puhtaan energian ratkaisuja ympäri maailman. Yhtiön päätoimipaikka on Pieksämäellä ja se työllistää noin 240 energia-alan ammattilaista kuudessa eri maassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ylä-Savo

Koulunpäättäjäisten takia viikonlopusta voi tulla pitkästä aikaa levoton

Sadat kannabiskasvit hävitettiin – kasvattajalle tuomio

Pikkuruisen taimen matka isoksi puuksi on pitkä ja monivaiheinen: haasteita luovat hyönteiset ja sääolosuhteet

Stipendillä palkittu matematiikanopettaja Markku Lukkari uskoo oman innostuksensa tärkeyteen: "Jos innostuksen onnistuu tartuttamaan myös opiskelijoille, niin opettajan roolissa on helppo olla"

Pohjois-Savon maakuntajohtaja: Itärata-hanke nytkähti viimein eteenpäin, mutta kysymyksiäkin jäi

Poliisi valvoo tulevana viikonloppuna nuorten kokoontumisia ja päihteiden käyttöä – "Virustilanne on vielä päällä, toivomme että kokoontumisrajoituksia noudatetaan"

Iisalmen kaupunki avasi kyselyn kulttuuri- ja liikuntapalvelujen kehittämiseksi

Pohjois-Savossa ei yhtään koronavirustartuntaa pariin viikkoon: testejä tehty jo lähes 9000

Ministeriö ei löytänyt moitittavaa ortodoksien valtionavustusten käytöstä – kirkko saa maksaa avustuksen ylärajan ylittävää palkkaa ja oikeudenkäyntikuluja kunhan ottaa rahat omasta pussistaan

Iisalmelaislähtöinen Sami Kauhanen nimitettiin Suomen Hippoksen toimitusjohtajaksi