Kiuruveden hallintojohtajan tehtävistä kaksi oikaisuvaatimusta

Kiuruveden kaupunginhallitukselle on jätetty kaksi oikaisuvaatimusta, jotka liittyvät hallintojohtajan tehtävien tilapäiseen hoitamiseen.

Oikaisuvaatimukset, joiden tekijänä on talousjohtaja Ella Rautio-Kuosku, kohdistuvat henkilöstöjaoston sekä kaupunginjohtaja Jarmo Muiniekan viime kesäkuussa tekemiin päätöksiin.

Rautio-Kuoskun mukaan hallintojohtajan virka muuttui avoimeksi elokuun alussa, kun kaupunginsihteeri Tuomo Sallisen irtisanoutuminen astui voimaan. Tuolloin virka muuttui samalla avoimeksi, joten kyseessä ei ole sijaisuus.

Oikaisuvaatimuksessaan Rautio-Kuosku ilmoittaa olevansa valmis neuvottelemaan siitä, että osa kaupunginsihteerin eli käytännössä hallintojohtajan tehtävistä siirretään hänelle ja palkkaa korotetaan siirrettävien tehtävien vaativuuden perusteella.

Palkankorotuksen määrä tehtävien vaativuuden lisääntyessä on Rautio-Kuoskun mukaan 800 euroa, joka nostaisi hänen palkkaansa 5 558 euroon.

Tehtävien vaativuutta lisäävät erityisesti yleispalvelukeskuksen johtajuus sekä henkilöstöjohtajan tehtävät.

Toisessa oikaisuvaatimuksessaan Rautio-Kuosku muistuttaa, ettei kaupunginjohtajalla ole toimivaltaa nimetä talousjohtajaa toimimaan oman virkansa ohella hallintojohtajan avoimen viran hoitajana elokuun alusta alkaen siihen saakka kunnes virkaan valittu henkilö aloittaa virassaan.

Kaupungin hallintosäännön mukaan valtuuston valitsemien viranhaltijoiden viransijaisista päättää enintään vuoden ajaksi kaupunginhallitus ja sitä pidemmäksi ajaksi valtuusto.

Kaupunginjohtaja puolestaan voi määrätä yleispavelukeskuksen johtajan sijaisen enintään vuodeksi. Tässä tapauksessa kysymys ei ole sijaisuudesta.

Ensi maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle esitetään, että se kumoaisi kaupunginjohtajan viime kesäkuussa tekemän viranhaltijapäätöksen.

Talousjohtajan tehtäviin on määrä sisällyttää muun muassa yleispalvelukeskuksen johtaminen sekä henkilöstöasioiden hoito.

Henkilöstöjaoston päätös puolestaan on määrä pitää ennallaan siltä osin kun se koskee talousjohtajan tehtäväkohtaisen palkan suuruutta.

Talousjohtajan tehtäväkohtaista palkkaa esitetään korotettavaksi 556 eurolla kuukaudessa.

Tehtäväjärjestely jatkuu siihen saakka kunnes hallintojohtajan virkaan valittu henkilö ottaa viran vastaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ylä-Savo

Lapinlahtelainen Pauli Martikainen jättää näyttelyllään jäähyväiset kotiseudulle – taidemaalari ja kuvataideopettaja lähtee Livohkasta livohkaan

Taikuri Alfrendon temput vaihtuvat vuorovaikutuskoulutukseen – "Olen itse alun perin ujona koululaisena hakeutunut esiintymistaidon kursseille", sanoo reilut kaksituhatta taikurikeikkaa tehnyt Jukka-Tapio Keränen

Moni tyytyy oloonsa, kun ei helpotuksista tiedä – "Ei vain apua ja tukea osata hakea"

Juha Kuosmasen pitkäaikainen haave toteutui – Taidemuseo Eemilissä avautui näyttely, jossa on paljon tänä vuonna valmistuneita maalauksia

Väärnin leirikeskuksen tulevaisuudesta on päätettävä pian – Sitä ennen se siirtynee vain kesäkäyttöön

Soten chatissa vastaa oikea ihminen eikä robotti – sähköinen asiointi yleistyy ja laajenee

17-vuotias ja 18-vuotias kuski ajoivat kilpaa kadulla – molempia epäillään törkeästä liikennerikoksesta

Katu muuttui työmaa-alueeksi – Monenlaista rakenteilla

Hoitajien uupumisen tunteen taustalla on useita syitä – lähihoitajista on huutava pula

Savolaisten kaiutinten maailmanvalloitus jatkuu – Genelec avasi elämyskeskuksen Berliiniin