Kiuruveden hallintojohtajan tehtävistä kaksi oikaisuvaatimusta

Kiuruveden kaupunginhallitukselle on jätetty kaksi oikaisuvaatimusta, jotka liittyvät hallintojohtajan tehtävien tilapäiseen hoitamiseen.

Oikaisuvaatimukset, joiden tekijänä on talousjohtaja Ella Rautio-Kuosku, kohdistuvat henkilöstöjaoston sekä kaupunginjohtaja Jarmo Muiniekan viime kesäkuussa tekemiin päätöksiin.

Rautio-Kuoskun mukaan hallintojohtajan virka muuttui avoimeksi elokuun alussa, kun kaupunginsihteeri Tuomo Sallisen irtisanoutuminen astui voimaan. Tuolloin virka muuttui samalla avoimeksi, joten kyseessä ei ole sijaisuus.

Oikaisuvaatimuksessaan Rautio-Kuosku ilmoittaa olevansa valmis neuvottelemaan siitä, että osa kaupunginsihteerin eli käytännössä hallintojohtajan tehtävistä siirretään hänelle ja palkkaa korotetaan siirrettävien tehtävien vaativuuden perusteella.

Palkankorotuksen määrä tehtävien vaativuuden lisääntyessä on Rautio-Kuoskun mukaan 800 euroa, joka nostaisi hänen palkkaansa 5 558 euroon.

Tehtävien vaativuutta lisäävät erityisesti yleispalvelukeskuksen johtajuus sekä henkilöstöjohtajan tehtävät.

Toisessa oikaisuvaatimuksessaan Rautio-Kuosku muistuttaa, ettei kaupunginjohtajalla ole toimivaltaa nimetä talousjohtajaa toimimaan oman virkansa ohella hallintojohtajan avoimen viran hoitajana elokuun alusta alkaen siihen saakka kunnes virkaan valittu henkilö aloittaa virassaan.

Kaupungin hallintosäännön mukaan valtuuston valitsemien viranhaltijoiden viransijaisista päättää enintään vuoden ajaksi kaupunginhallitus ja sitä pidemmäksi ajaksi valtuusto.

Kaupunginjohtaja puolestaan voi määrätä yleispavelukeskuksen johtajan sijaisen enintään vuodeksi. Tässä tapauksessa kysymys ei ole sijaisuudesta.

Ensi maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle esitetään, että se kumoaisi kaupunginjohtajan viime kesäkuussa tekemän viranhaltijapäätöksen.

Talousjohtajan tehtäviin on määrä sisällyttää muun muassa yleispalvelukeskuksen johtaminen sekä henkilöstöasioiden hoito.

Henkilöstöjaoston päätös puolestaan on määrä pitää ennallaan siltä osin kun se koskee talousjohtajan tehtäväkohtaisen palkan suuruutta.

Talousjohtajan tehtäväkohtaista palkkaa esitetään korotettavaksi 556 eurolla kuukaudessa.

Tehtäväjärjestely jatkuu siihen saakka kunnes hallintojohtajan virkaan valittu henkilö ottaa viran vastaan.

Uusimmat

Ylä-Savo

Tervetuloa antamaan palautetta ja vinkkejä: Kai Luttinen ja Innimari Hyvärinen ovat valmiina tapaamaan messuvieraita

Nuori mies löytyi hukkuneena – poliisi pyytää havaintoja tapahtumista

”Huh, kun on hiki – saisko riisua takin?” – päivähoitajilla on oma ruljanssinsa, kun aamulla on melkein pakkasta, mutta kohta jo melkein hellettä

Kevään lämpöisin puheenaihe alkoi, kun sää muuttui vauhdilla – meteorologi: "Emme anna pukeutumisvinkkejä"

9 lammasta, paljon tanssia ja 2 kirjaa – Paluu kotiseudulle on saanut Hannele Laukkasella uutta aikaan

Kilpijärven koululaisten vanhemmilla huoli koulumatkasta – päättäjät eivät harkitse parakkeja enää uudestaan

Yli sata nettipetosta tehnyt nainen sai ehdotonta vankeutta

Iisalmen funkkiskirkko saa kesällä uutta pintaa – Laukkalan kirkko Pielavedellä odottaa vielä vuoroaan

Harvinainen lahjoitus: Yksityishenkilö jätti koko omaisuutensa seurakunnalle – varoja reilut puoli miljoonaa

Vieraanvaraisuus liikuttaa paluumuuttajaa: Aija Rahkola innostui uusien iisalmelaisten tapahtumasta